Leteaksjonen etter mannen som er savnet utenfor Hosanger i Osterøy fortsetter.

— Vi har en patrulje som leder søket, og fire båter fra Røde Kors er med, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt klokken 13 langfredag.

Søket foregår i strandsonen og til sjøs.

Undervannsbåt

De pårørende er informert om at leteaksjonen nå går inn i en ny fase.

— Vi regner ikke med å finne ham i live og går inn i en ny fase med søk etter antatt omkommet. I morgen er det mulig at vi går ut med en undervannsbåt med kamera i området hvor båten ble funnet. Det krever imidlertid litt planlegging og innleie av mannskap, så vi har ikke noe eksakt tidspunkt for når vi går i gang, fortalte operasjonsleder Eidnes torsdag.

Langfredag opplyser politiet at undervannssøk først blir aktuelt etter påske.

— Såfremt det ikke dukker opp nye opplysninger, blir det bare søkt på land nå. Men vi foretar løpende vurderinger, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt fredag morgen.

Stor leteaksjon

Det var like etter klokken 18.30 onsdag kveld at politiet fikk melding om hendelsen. En mann i 60-årene har trolig falt over bord, etter at båten hans ble funnet med kjølen opp utenfor Hosanger i Osterøy. Siden da har det vært en storstilt leteaksjon i Osterfjorden.

Røde Kors har bistått med rundt 20 personer, politiets hundepatrulje har søkt i området og kystvaktskipet «Sortland» har koordinert redningsressursene til havs, på vegne av Hovedredningssentralen. Til sammen har i alt fem fartøy søkt etter mannen.

Søkeforholdene i området har vært gode, ifølge skipssjef Kenneth Dyb på «Sortland».

Langfredag fortsetter Røde Kors å søke på land. Søk i sjøen er altså foreløpig avsluttet.