• Ap har bløffet velgerne, lovet en ting, men gjør stikk motsatt, sier stortingsrepresentant Arne Sortevik (Frp)

— Jeg er ikke overrasket, men skuffet etter at det er klart at Ap går inn for å dekke til ubåtvraket utenfor Fedje i Hordaland.

Sortevik, som er medlem av Stortingets samferdsels- og kommunikasjonskomité, mener vestlendingene nå må reise seg i flokk og si at man ikke aksepterer dette løftebruddet fra regjeringen:

— Da Helga Pedersen var fiskeri- og kystminister besøkte hun Fedje. Hun lovet at vraket skulle heves. Statsministeren har sagt det samme, men da løftene ble gitt var det valgkamp. Da gis løfter i kjent og raus Ap-stil, sier Sortevik.

Han har vært en ivrig talsperson for heving av ubåten og bidro sterkt til at saken har vært gjennom to høringer på Stortinget. Etter dette snudde regjeringen.— Heving virket som den eneste miljømessige fornuftige løsningen, og det fikk regjeringen på andre tanker. Nå har de altså snudd igjen, og løper fra løftene sine. Frp vil forlange høring når Stortinget skal behandle saken. Dette er et sviende slag fra regjeringen mot Vestlandet, og den rød-grønne regjeringen svikter også den miljøpolitikken den prøver å innbille velgerne at den fører.

Sortevik understreker at det fra regjeringen tidligere er uttalt at heving av vraket av den tyske ubåten U864, som ble funnet på 150 meters dyp av Sjøforsvaret i 2003, ikke skulle stå på penger.

— Likevel velger man tildekking. Det betyr at man vil la anslagsvis 62 tonn kvikksølv forbli på havets bunn, med den faren det representerer når det gjelder lekkasjer.