Raphaël Poirée (35) ble lørdag operert for en nakkeskade på Haukeland Universitetssykehus. Operasjonen betraktes som vellykket, ifølge sykehuset.

Legene prøvde å stabilisere nakken for å beskytte ryggmargen, og de mener at de har greid dette, heter det i en pressemelding fra Helse Bergen i dag.

Poireé er våken og kan kommunisere, ifølge sykehuset. Førligheten har vært uendret siden han ble skadet. Poirée kan bevege armer og bein, men ikke så mye som normalt.

På sikt vil Poirée bli overført til en rehabiliteringsavdeling.

Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men stabil.

Politiet etterforsker ulykken

Eks-skiskytteren Raphaël Poirée skadet seg stygt etter å ha

veltet med en firehjuling , en såkalt ATV, hjemme på Eikelandsosen sist mandag. Samme dag ble han fraktet til Haukeland universitetssykehus, der han i går ble operert.

Skadene ble betegnet som alvorlige da franskmannen ble undersøkt av legene for noen dager siden. Hardest gikk det ut over rygg og nakke.

Olivier Gonon, en nær venn av Poirée, opplyste til nyhetsbyrået AFP onsdag at Poirée kan bevege armer og bein.

— Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han til.

Nyttårsaften ble det klart at politiet

skal etterforske ulykken . Ifølge NRK Hordaland er Poirée ennå ikke avhørt.

— Det er nok naturlig for oss å gå inn i saken. Vi etterforsker saken på vanlig måte for å finne ut hva som har skjedd, sa lensmann i Fusa, Lorentz Lunde, i helgen.

- Er ved godt mot

  • Raphaël Poirée er ved godt mot. Nå må vi bare håpe at det går bra for ham, at han kommer seg fort på beina, sa skiskytterpresident Tore Bøygard

før helgen .

Vennen Simon Fourcade sa at Poirée hadde kjørt i lav hastighet sammen med en av døtrene da forhjulene kjørte seg fast i en snøfonn og kjøretøyet veltet over ham.

Franskmannen er en av de mestvinnende skiskyttere på 2000-tallet. Den tidligere skiskytterstjernen er gift med Liv Grete Skjelbreid Poirée. Verken hun eller andre i familien ønsker foreløpig å kommentere ulykken.