SIGBJØRN LINGAsiglinga@online.no

Bergens Tidende skrev i går at entreprenøren, Nes Bygg AS, av flere grunner mener kommunens pålegg om utbedring av Teigane ikke er rettmessig.

— Vi opprettholder vårt pålegg. Nå vil vi prøve å få en kjennelse som gir oss muligheten til å starte arbeidet på grunneiers regning, sier spesialkonsulent Gerhard Vik i byggesaksavdelingen i kommunen.

Vik legger vekt på at området må sikres snarest. Han får støtte av bydelsdirektøren i Fana, Paal Fennell, som er mer opptatt av at området blir sikret, enn av hvem som gjør arbeidet.

— Min jobb er å ta vare på innbyggerne i Arna. Dette er det verst tenkelige som kunne skje i forhold til å få området sikret raskt, sier Fennell.

En av de to evakuerte familiene kommer til å flytte inn igjen i huset sitt denne helgen. Avgjørelsen bygger på geolog Geir Bertelsens analyse av rasfaren i området

— Han sier at så lenge været er som i dag, er det rimelig trygt. Men vi kommer til å følge med på værmeldingen om det blir mildvær igjen, og passe på at barna ikke går ut på baksiden av huset, sier Torbjørn Andersen.