I dag bestemte Bergen tingrett at 26-åringen må tilbringe julen bak høye fengselsmurer. Han ble varetektsfengslet for fire uker, siktet for væpnet ran.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han mener politiet har tatt feil mann, sier 26-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Skulle kjøpe julegaver

Mandag formiddag stormet en bevæpnet mann inn på Minde apotek. Raneren hadde dekket til ansiktet med et stort sjal, og truet betjeningen til å levere fra seg en del medikamenter.

Få timer senere, klokken 1545, ble 26-åringen pågrepet i Lars Hilles gate. Politiet hadde da vist frem bilder av ham til ansatte både i apoteket og nabobutikker, og flere vitner hadde pekt ham ut som gjerningsmann.

— Min klient var i sentrum for å handle julegaver, og er svært overrasket over beskyldningene som er rettet mot ham, sier Alvheim.

26-åringen mener vitnene må ha pekt ham ut som gjerningsmann fordi han i fjor høst ranet det samme apoteket.

Ti måneders fengsel

Den 29. oktober i fjor forsøkte nemlig 26-åringen og en kamerat å true til seg medikamenter fra apotekbetjeningen på Minde. De gikk inn bak disken og truet den ansatte med en såkalt softgun.

Ranet mislyktes fordi betjeningen utløste alarmen, men 26-åringen ble i desember likevel dømt til ti måneders fengsel.

Politiet føler seg sikre på at 26-åringen også er skyldig denne gangen, men utelukker ikke at flere kan ha samarbeidet om ugjerningen.

26-åringen hadde ingen våpen på seg da han ble pågrepet. Dessuten er både ransklærne og utbyttet forsvunnet.

— Vi har ennå ikke tatt stilling til om kjennelsen om varetektsfengsling skal påkjæres til lagmannsretten, sier advokat Alvheim.

RANET: En raner slo til mot apoteket på Wergeland i går ettermiddag.
JON TUFTO