Det sier ektemannen til den 25 år gamle innehaveren av kiosken i Rosenkrantzgaten som ble ranet onsdag ettermiddag.

Konen var alene i kiosken da ranet skjedde, men hun har gjenfortalt alt til sin mann.

– En hevnaksjon

– Jentene kom først inn og ville kjøpe røyk. Når de fikk nei, ble de sinte og sa at de ville komme tilbake. Da de kom tilbake, hadde de med seg gutten med våpenet. Min kone oppfattet det hele som en hevnaksjon, forklarer mannen.

Mens en av jentene holdt vakt utenfor, gikk de andre to inn. Da rettet 14-åringen softgunen mot innehaveren, ifølge hennes mann.

– Han sa at hvis hun skrek eller ringte politiet, så ville han skyte henne. Så sa han at hun skulle ta ut alle pengene i kassen.

Kvinnen tvilte aldri på alvoret i situasjonen, og gjorde som hun fikk beskjed om.

– Han sa at de ville komme igjen å rane henne flere ganger, og at hvis hun sladret til politiet, så ville han drepe henne, forklarer mannen.

I tillegg til kassabeholdningen på omkring 1500 kroner, fikk de tre med seg massevis av kontantkort og flere pakker med sigaretter.

– Min kone er livredd etter ranet. Det er helt uaktuelt for henne å gå på jobb med det første. Jeg skal følge henne til lege og psykolog, men jeg vet ikke om hun klarer å jobbe mer i kiosken. Det har vært så mye, sier ektemannen.

Ny start ble mareritt

Konen overtok kiosken som ligger like ved nattklubben Rubinen i september i fjor. Det skulle bli en ny start i livet. Det viste seg å bli starten på et mareritt.

– Både gutten og de to jentene har vært inne flere ganger for å kjøpe røyk. Men det får de ikke, for de er ikke gamle nok. Da blir de veldig sinte. De har sparket i døren, kastet varer rundt omkring i kiosken og bannet og ropt til henne. Det er gutten som er verst, sier ektemannen.

I tillegg forteller han at en av de to 16 år gamle jentene har fulgt etter konen flere ganger etter stengetid.

– Hun har gått etter henne til busstoppet, men hun har aldri gått på samme bussen, sier mannen.

Han blir overrasket når BT forteller han at gutten er 14 år.

– Er han ikke eldre? Jeg forstår ikke at gutter på den alderen kan gjøre noe så alvorlig. Noen burde finne en måte å ordne opp for ham på. Kanskje han burde sendes på kostskole, sier mannen.