To kvinner skal ha blitt ranet på åpen gate i Sandviken i formiddag.

Politiet ble varslet om det første ranet klokken 11.55. En kvinne i slutten av tyveårene skal ha blitt frastjålet vesken i Ladegårdsgaten.

— Det er meldt om at raneren truet med en kniv, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Blør

To minutter senere ble politiet varlset om nok et ran, denne gangen i Kirkegaten, like i nærheten av Ladegårdsgaten. Her ble en eldre kvinne frastjålet vesken i nærheten av et busskur.

— Hun ble ikke truet med kniv, men ble skadet i fallet da raneren dro til seg vesken hennes. Hun ble brakt til legevakt og videre til sykehus, forteller operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt til NTB.

- Ung mann

Politiet mistenker at samme gjerningsmann har begått begge ranene. De leter nå med hunder i nærområdet.

— Vi leter etter en ung mann med lyst hår og lys brun genser, sier Magnussen.

- Tok vesken

Merete jobber som parkeringsvakt i Bergen Parkeringsselskap, og var på jobb like ved busskuret der den eldre kvinnen ble ranet. Hun så ikke selve overfallet, men forteller at kvinnen kom til henne like etter angrepet.

— Kvinnen var svært oppskaket. Hun fortalte meg at en person hadde kommet opp bak henne, tatt armen rundt henne og truet henne med en kniv. Hun sa at raneren hadde forlangt å få vesken hennes. Han hadde fått den, og løpt videre, forteller Merete, som ikke ønsker å stå fram med fullt navn.

I løpet av lørdagen skjedde det tilsammen fire ran og ett ransforsøk i Bergen.

Artikkelen fortsetter under videoklippet.

Skremmende

Merete forteller at kvinnen bar tydelig preg av det som hadde hendt, men at hun ikke var alvorlig skadet.

— Hun blødde fra et rift i sin høyre hånd. Jeg vet ikke om hun fikk det fra gjerningsmannens kniv, eller på annen måte, sier hun.

Parkeringsvakten beskriver episoden som svært skremmende. Hun ringte umiddelbart til politiet, og tok hånd om kvinnen til patruljen kom til stedet.

PÅ LETING: Politiet leter med hunder etter gjerningsmannen.
Andreas Isaksen
BLOD: Det var tydelige spor etter episoden i busskuret.
Andreas Isaksen