Det første ranet skal ha skjedd på en gangvei bak blokkene i Klasatjønnveien tidlig mandag kveld. En kvinne på 50 år ble ifølge politiet angrepet og frastjålet verdier, blant annet en mobiltelefon.

— Kvinnen meldte selv fra om ranet klokken 19.13. Hun hadde da tatt seg hjem, så ranet skjedde litt tidligere, sier Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt.

Politiet jakter på to gutter i 15-16-årsalderen.

  • En av guttene er rundt 160-165 centimeter høy. Han hadde svart lue og brun jakke.
  • Den andre gutten er litt høyere. Han hadde muligens på seg en grå joggebukse. Truet med slagvåpen

Bare noen minutter etter at politiet fikk melding om det første ranet, skal en annen kvinne i 50-årsalderen ha blitt forsøkt ranet i Vadmyrveien.

— Det siste ransforsøket var grovere enn det første. Det er grunn til å tro at det var de samme to personene, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Bergen Vest politistasjon.

De to ungdommene skal ha truet kvinnen med en gjenstand, men hun nektet å gi fra seg verdisakene.

— Da slo den ene av dem etter henne med et slagvåpen, men hun hadde med seg en bag som hun holdt opp og fikk beskyttet seg med, sier Salvesen.

Etterlyser vitner

Ifølge politiet klarte kvinnen å komme seg inn i heisen og bort fra de to angriperne. Politiet har lett etter de to i kveld, og ønsker nå tips fra publikum.

— De to åstedene ligger bare noen hundre meter fra hverandre. Det må være personer som har beveget seg i området mellom Klasatjønnveien og Vadmyrveien, og som har sett dem, sier Salvesen.

Han ber folk som har sett noe som kan være av interesse for politiet om å ta kontakt med Hordaland politidistrikt på telefon 55 55 63 00.