De tre som ble knivdrept på bussen mellom Årdal og Oslo mandag kveld, ble obdusert onsdag.

Politiet har nå dannet seg et klarere bilde av det som skjedde ombord i Valdressekspressen.

— Skjedde raskt

Etter det BT får opplyst, mener politiet at gjerningsmannen handlet kjapt og tilsynelatende målrettet. Ingen av de tre som ble knivdrept, skal ut fra skadene de er påført, ha rukket å forsvare seg i særlig grad.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med dødsårsak.

Ifølge VG ble bussjåfør Arve Kvernhaug (55) blitt funnet helt fremme ved inngangsdøren, Brahim Khouya (53) et par seterader bak sjåføren på høyre side, mens Margrete Molland Sanden (19) ble funnet ved utgangsdøren midt i bussen.

- Kan ha kjøpt kniv

Den drapssiktede ble forsøkt hjulpet ut gjennom et vindu helt bakerst av vitner som trodde bussen hadde vært i en ulykke, skriver Aftenposten.

Ifølge Dagbladet fant politiet en kniv inne i bussen fra Valdresekspressen. De utelukker ikke at kniven er drapsvåpenet og skal nå undersøke opplysninger om at den kan ha blitt kjøpt i Årdal før drapene.

— Jeg kan bekrefte at politiet har fått opplysninger om at gjerningsmannen kjøpte en kniv i Årdal før drapene. Dette er noe vi nå etterforsker, sier regionlensmann Åge Løseth.

Torsdag formiddag blir 30-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Det er usikkert om asylsøkeren vil møte.

— Det blir avgjort i dag om han skal være med, blant annet etter at det er gjort henvendelser til sykehuset og ham, sa hans forsvarer Fredrik Verling til NTB tidlig torsdag morgen.

Fengsles i dag

30-åringen har ennå ikke tatt stilling til trippeldrapssiktelsen. Ifølge forsvareren har ikke hendelsesforløpet vært tema i samtalene han har hatt med sin klient.

Politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt vil møte som aktor. Hun vil be om at mannen fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

BT følger fengslingsmøtet fra klokken 11.