Tidligere i dag fikk redaksjonen tilsendt dette bildet fra Godsterminalen på havnen i Bergen. Noe som ser ut som en rakett, eller i det minste en rakettliknende gjenstand, ligger fredelig parkert ved havet.

Den kom til Bergen med båt i nattens mulm. Opphavsstedet var Rotterdam, men skipet er registert på Antigua og Barbuda.

Har Norges rolle i Star Wars gått for langt? Eller er det noe så uskyldig som en gassbeholder? En av våre lesere mener det er et av de gamle radioaktive russiske fyrene som begynte å bli fjernet for et par år siden.

Kreative forslag

— Jeg tror det er en bøye som skal ligge på sin plass ute i havet, foreslår en tipser.

— Det er en kranarm, insisterer en annen.

— Jeg sitter på førstehåndsinfo om at Herman Friele har planer om å løsrive Bergen fra resten av Norge. Rakettene skal bare brukes til å true Stoltenberg & co til å la Bergen bli en egen stat, hvis ikke vil Stortinget, og kanskje også Oslo tilintetgjøres, skriver en av våre lesere spøkefullt.

— Det kan jo være noen norskamerikanere som skal lage film i Bergen igjen, som ikke har gitt beskjed, er et annet forslag.

— Raketten var på vei til "Bergen Racket Center" på Bønes. Men siden de har skiftet navn, har det oppstått visse problemer med transporten, og nytt alternativ må finnes, hevder en mer kreativ sjel.

— Det er en automatisk måkemater. Tanken fylles opp med fiskeslo, og måkene setter seg en etter en og spiser seg gode og mette. Enkelt og greit! Kan også taues etter fiskebåter på sjøen om man ikke orker alle de masete måkene, som en slags avledningsmanøver, skriver nok en tipser.

"Krigen i øst"

Mer syrepreget er kanskje forslaget om at dette er et sugerør som Per Olaf Lundteigen (SP) skal bruke til å suge penger ut av statskassen.

Noen lesere er også bekymret for at USA bruker Norge som en mellomstasjon for å trappe opp "krigen i øst".

— Det står SiF på siden, så Strømsgodset har åpenbart en hevneaksjon på gang, advarer en tipser.

— Det er bare Idar Vollvik som skal feire dag, sier en annen.

Det er ikke klart hvilket av disse alternativene som er det mest fryktinngytende.

Løsningen?

— Det er en rørkonstruksjon som skal brukes i olje-og gass-industrien, mest sannsynlig en slags form for trykkreduksjonsventil, foreslår en leser som er godt bevandret i offshoreindustrien.

— Dette er en del til en kran som bygges hos TTS Aktro A/S på Hjelset ved Molde og ikke noen rakett, lyder en annen fornuftens røst.

Mange av tipserne har lastet ned det høyoppløselige bildet av gjenstanden, og peker på at det er slett ikke er symbolet for radioaktivitet som pryder gjenstanden, men derimot logoen til SIF Group. Disse produserer blant annet vindmølledeler, og mange lesere mener dette er et vindmølletårn.

NOR-CARGO-sjefen har vært og inspisert. Sjekk løsningen.

Analyser bildet selv: LAST NED HØYOPPLØSELIG VERSJON

Vet du hva dette kan være? Send en epost til redaksjonen med din konspirasjonsteori.