Rundt 20.000 mennesker har vært samlet på Travparken for å se Alan Jackson. Politiet opplyser at det knapt har vært bråk i forbindelse med konserten.

– Det er mye folk ute, men det har gått greit. Det er ordentlige folk som er ute for å høre musikk, dette, og vi regner ikke med så mye bråk utover natten, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Men da folk skulle komme seg ut av området etter konserten, gikk det ikke like smertefritt.

– Det har vært en del trafikkproblemer der ute. Mange av folkene gikk midt i veiene, og skapte problemer for bilister og trafikken generelt. Men vi har en del enheter der ute, og de har ordnet opp i det. Vi får håpe at folk blir hentet eller kommer seg hjem raskt, sier Steimler.

Vi fulgte festkvelden direkte – les også vår anmeldelse av konserten.

Regnet med kaoset

Samtidig som Alan Jackson begeistret publikum på Travparken, har danske Kim Larsen på Bergenhus Festning. De to konsertene gjorde at både politiet og vegvesenet forventet store køer så snart siste tone var spilt.

Sammen med arrangarøren satser de på å styre trafikken på smidigste måte.

– Politiet vil dirigere i krysset mellom Breisteinvegen og Steinestøvegen. Vi har lagt en plan, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen.

Men når 20.000 konsergjengere skal hjem samtidig, er det dømt til å bli kork.

– På en slik kveld vil det bli en god del køer uansett hva man gjør, sier vaktoperatør Tore Tysse ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Flere trafikkuhell i dag

Han fortalte tidligere i kveld om «rimelige lange køer» i området lørdag ettermiddag. Køene gikk i retning kjøpesentrene i Åsane.

– Det er jo mange konsertpublikummere i byen, som kanskje benytter anledning til å handle når de først er i området, sa Tysse.

Saken ble ikke bedre av flere uhell i bergenstrafikken lørdag ettermiddag. Litt etter klokken 17.30 fikk politiet melding om at en bil hadde krasjet i autovernet på flyplassvegen i Ytrebygda. Bilen sto på tvers i veibanen og sperret hele venstre felt, men andre biler klarte å unngå den.

– Bilen var borti en murkant. Ingen personer ble skadet, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Biler snurret rundt

Omtrent samtidig fikk politiet melding om en bilbrann på E39 i Åsane.

– Ingen personer kom til skade. Brannen er slukket, og vi venter nå på få slept bilen vekk. Trafikken i området skal gå greit, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen.

En halvtime tidligere hadde Statens vegvesen fått melding om dieselsøl i en skarp sving mellom Skjoldskiftet og Vallaheiene i Fana.

– Det var noen biler som snurret rundt, men ingen alvorlige ting. Vi har kontaktet entreprenør som er på vei ut for å se på saken, sa vaktoperatør Tore Tysse.

Jo Hjelle
Jo Hjelle
Ørjan Aasheim