Bilbrannen fredag morgen skjedde i innkjørselen til Fanahammeren 3, der Rolf Kobbeltvedt bor med familien.

Özkan Ego fra Stockholm er gjest hos familien.

— Overtent på 30 sekunder

— Jeg så ut fra soveromsvinduet i morges, og så bilen i innkjørselen. Det kom flammer, akkurat da ikke så mye, fra motorrommet på varebilen, sier Ego.

— En bygningsarbeider prøvde febrilsk å plukke verktøy ut av bilen, gjennom skyvedøren på siden, men bilen ble overtent på 30 sekunder. Da løp mannen av gårde, og bilen ble stående igjen og brant noe utrolig, sier Ego til bt.no.

FIKK KONTROLL: Varebilen var fullstendig overtent da brannvesenet kom frem. Men klokken 09.20 fredag kunne brannen meldes slukket.
2211-tipser
SÅ FRA SOVEROMMET: Özkan Ego, på besøk i Fanahammeren, ble fra soveromsvinduet vitne til arbeiderens håpløse kamp mot flammene.
2211-tipser

Husverten, Rolf Kobbeltvedt, sto rett ved siden av den utbrente bilen da bt.no snakket med ham i 09.15-tiden.

— Lurt av ham

— Bilen står i min hage, helt utbrent. Nå er den for så vidt ferdig slukket, men de driver og etterslukker. Det var ganske heftig da det sto på, sier Kobbeltvedt.

Kobbeltvedt sier han ikke vet hva som var sjåførens motivasjon for å kjøre bilen inn i hans hage. Han tror arbeideren har kommet kjørende langs Fanaveien og oppdaget at det brant i bilen hans.

— Han kan ha sett at det var et åpent område her, og har vel sannsynligvis tenkt at det var bedre at bilen brant opp her enn ute i veien, spekulerer Kobbeltvedt.

— Sannsynligvis var det ganske lurt av ham.

Ikke sett igjen sjåføren

Kobbeltvedt har ikke sett igjen den utenlandske arbeideren etter at brannen brøt ut, og sier til bt.no at brannvesenet var på utkikk etter ham.

— Jeg tror de ville forsikre seg om at mannen hadde det bra, rett og slett.

Tykk, svart røyk

Brannvesenet fikk melding om bilbrannen klokken 08.48 fredag morgen.

— Jeg hørte et smell og så tykk, svart røyk, sa en nabo til bt.no.

— Det ser ut som en grønn, litt eldre Volkswagen Transporter. Det så ut som brannen utviklet seg eksplosivt, sa Christer Oksnes, som kjørte forbi stedet fredag morgen.

Klokken 09.02 meldte brannvesenet at bilbrannen er slukket.

- Lei seg, men uskadet

Politi-operasjonsleder Jan Steimler opplyser i 10-tiden til bt.no at de har vært i kontakt med føreren av bilen, en 28-åring, som også står oppført som bileier.

— Han var selvfølgelig lei seg for skadene på bilen, men var ikke skadet selv. Det er heller ikke mistanke om promille, sier Steimler.

Mens han kjørte hadde bileieren oppdaget røyk i kupeen og så hørt et smell, ifølge politiet.

— Han ville sette fra seg bilen, og da valgte han denne innkjørselen.

I OPPKJØRSEL: - Bilen står i min hage, helt utbrent. Nå er det for så vidt ferdig slukket her, sier Rolf Kobbeltvedt, som fikk den brennende bilen inn i hagen sin i Fanahammeren 3. - Det var ganske heftig da det sto på, sier Kobbeltvedt.
2211-tipser