Politiet har arrestert en britisk statsborger, etter at tre britiske par avsluttet 17. mai med å stikke fra restaurantregningen.

I alt var det fem familier som spiste sammen, men to av dem betalte for seg og gikk, forteller Jagmohan Kaur, som er daglig leder for Maharaja Indisk Restaurant & Bar i Rosenkrantzgaten.

De tre andre ble værende, og satt i 4-5 timer før de rundt klokken 22 lørdag kveld gikk uten å ha betalt.

Først trodde betjeningen at de var ute for å røyke, men når to av familiene forsvant, en av dem i en drosje, forsto personalet hva som var i ferd med å skje.

— Ga gass med barn i baksetet

– Mannen i den tredje familien sto og snakket i telefonen utenfor. Vi prøvde å holde ham, men konen kjørte frem bilen og han gikk inni. Vi prøvde så å stoppe dem, men hun ga gass og kjørte nesten over oss, sier Kaur.

Bak i bilen satt parets tre barn.

– Den ene satt i babysete, den andre var 1-2 år og jenten var rundt 7 år, sier Kaur.

Familien stakk av fra en regning på nær 2000 kroner. De to andre familiene spiste for 2.600 og 1.100 kroner. Til sammen nær 5.700 kroner.

Politiet pågrep èn, resten stakk

Personalet fikk notert bilnummeret, og gitt det til politiet.

Like etter kom mannen i et av de andre parene tilbake til restauranten, der personalet fikk oppholdt han til politiet kom.

– Da vi kom til restauranten var flere bord flyttet på og noen glass var knust, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Politiet har ikke oversikt over hvor mange som stakk fra stedet.

– En mann er pågrepet og sitter i arresten for fyll og bråk, sier Lyssand.

De tre familiene hadde til sammen ni barn, mellom et halvt og syv år, ifølge Kaur.

Hun sier det var tredje gangen familiene hadde spist på restauranten. De to første gangene hadde de gjort opp for seg.

NEKTET Å BETALE: Britene ønsket ikke å betale for 17.mai-middagen. Flere politibiler kom til stedet. En person ble pågrepet, resten stakk av.
ketil moland olsen