Tirsdag fortsatte rettssaken mot en nigeriansk kvinne og mann i Bergen tingrett. De er blant annet tiltalt for menneskehandel ved å ha lagt til rette for at en 27 år gammel nigeriansk kvinne kunne arbeide som prostituert på gaten i Bergen.

100.000 kroner

I rettenforklarte kvinnen om livet som prostituert og ble spurt om flerepengetransaksjoner hun gjorde.

— Jeg sendtepenger til folk i utlandet for å få lov til å stå på gaten i Bergen.

BT får opplystat hun skal ha sendt ut rundt 100.000 kroner som hun tjente på prostitusjon i fradesember 2011 til april 2012. Pengene skal ha gått til minst ti ulike personer.

Deler av dissepengene var, ifølge kvinnen, penger hun betalte for å få lov til å stå på gatenå tilby seg selv for bergenske menn. I tillegg hadde kvinnen en gjeld på 65.000euro til bakmenn i Nigeria.

— Fikk du enandel av pengene du tjente i Bergen, spurte statsadvokat Rudolf Christoffersen.

— Kun til detjeg trengte for å overleve. Dessuten sendte jeg 4000 kroner til min familie.Ellers gikk pengene til de andre, svarte kvinnen.

- Fast mønster

— Hvem er de andre, spurte aktor.

— Jeg vet ikke, svarte kvinnen.

— Var det et fast mønster at du ble kontaktet og fikk informasjon om hvor du skulle sende pengene, spurte Christoffersen.

— Ja.

- Visste du hvem som mottok pengene?

— Nei, det var forskjellige folk, slik at jeg vet ikke hvem som fikk pengene. Jeg fikk også beskjed om å rive kvitteringer etter at jeg hadde sendt penger.

— Av hvem? spurte statsadvokaten.

— De som ringte og sendte meldinger.

Frykter for livet

Hun har brukt begrepet mafiaen om dem som var i kontakt med henne før under og etter at hun kom til Norge.

— De visste alt om meg, for eksempel når jeg hadde vært på gaten, men jeg visste ikke hvem de var.

Nettopp dette gjør henne redd. Kvinnen fortalte at hun fortsatt frykter for sitt og familiens liv.

— Hvorfor rømte du ikke? spurte Christoffersen.

— I den situasjonen jeg var i, var det ikke noe alternativ. Det var mer aktuelt å komme meg ut av det. Jeg fryktet for min familie og represalier mot meg. Jeg hadde ingen steder å rømme til og kjente ingen andre i Norge.

Håpet hun skulle bli arrestert

Da kvinnen ble i april 2012, var hun i besittelse av 18.500 kroner. Hun sa at hun ventet på beskjed over telefon på hvor hun skulle sende disse pengene. Kvinnen la ikke skjul på at hun syntes det var forferdelig å arbeide som prostituert i Bergen.

— Jeg håpet at politiet skulle aksjonere slik at jeg ble pågrepet og på den måten komme meg ut av situasjonen. Det ville være enklere enn at jeg selv skulle melde saken, sa kvinnen.

Hun beskrev forholdet til den prostituerte kvinnen som hun bodde med og som nå sitter på tiltalebenken.

27-åringen fortalte at hun hjalp henne med klær og sminke og hva hun skulle si når hun skulle kapre kunder på gaten. Hun hjalp også til med å sende penger og skaffe bolig, i tillegg til å overtale henne med å komme til Bergen.

27-åringen har også fortalt at hun fikk navnet til den nigerianske mannen i Bergen før hun kom til Norge. Hun skulle kontakte ham når hun kom hit.