Det slår aldri feil: Med sommervarmen kommer også de profesjonelle lommetyvene til Bergen. Politiet velger i dag å slå full alarm, etter tre frekke og profesjonelle lommetyverier på hotell og restauranter i sentrum i går, alle trolig utført av tilreisende fra Øst-Europa.

— Sommeren er tydeligvis kommet til Bergen. Dette har vi dessverre gått og ventet på, sier politiførstebetjent Rigmor Isehaug til bt.no.

På hotell og kafé

Fremgangsmåten tyder ifølge Isehaug på at det er profesjonelle folk som nå er i gang med et bergensraid. I går slo tyvene først til midt i matsalen på et av sentrumshotellene midt under frokosten.

— De menget seg med hotellgjestene under frokosten, og forsynte seg med lommebok, kredittkort og kontanter, forteller Rishaug.

Samme fremgangsmåte ble brukt noen timer senere ved to anledninger på en kafé på Torgalmenningen.

— Det er naturlig å se de tre sakene i sammenheng. Fremgangsmåte tyder på at det er profesjonelle som står bak, sier Rishaug.

- Flere kan være på vei

Nå ber politiet bergenserne innstendig om å passe godt på verdisakene sine i sommervarmen.

— Dette kan tyde på at det er flere østeuropeiske lommetyver på vei til Bergen. Derfor bør folk være på vakt, sier Rishaug.

— Ikke heng jakken over stolen hvis du har verdi saker i lommene, og ikke gå fra mobiltelefon eller veske, sier politiførstebetjenten.

Politiet har ikke fått noen god beskrivelse av tyvene, annet enn at det dreier seg om et par med østeuropeisk utseende. Begge skal ha vært mørkt kledd.

— Vi kan heller ikke utelukke at det er flere enn to personer som står bak, sier Rishaug.