Aksjonen til Norges Miljøvernforbund startet klokken 08.48, og var en protest mot at el-biler ikke får parkere gratis. I tillegg krevde aksjonistene flere tiltak mot luftforurensning, og koblet rasulykken i Fana onsdag direkte til privatbilismen.

— Dette er en aksjon vi setter i sammenheng med det som skjedde på Hatlestad terasse. Menneskeskapte klimaendringer grunnet ekstrem privatbilisme har tatt liv i Bergen, sier aksjonist Jan Hugo Holten i Norges Miljøvernforbund.

— Men nå står flere titalls biler på tomgang? Det hjelper vel ikke akkurat på CO2-situasjonen?

— Nei, det er vi klar over. Men vi må tenke mye mer langsiktig enn som så

For noen uker siden aksjonerte Kurt Oddekalvs «miljøkrigerne» utenfor Klostergarasjen. Politiet valgte da ikke å gripe inn.

Denne gangen fikk aksjonistene pålegg fra politiet om å fjerne seg etter å ha sperret innkjørselen i 27 minutter. De fem aksjonistene pakket sammen sakene sine da politiet ga dem to minutter på å komme seg unna, hvis ikke ville de bli innbrakt.

Ved 9.15-tiden fikk bilister igjen slippe inn i parkeringsanlegget. Og aksjonistene møtte liten forståelse fra sinte bilister.

— Nei, akkurat nå har jeg ingen forståelse for dem. Jeg har stått her i et kvarter og har et barn i bilen som skulle til behandling klokken 9. De kunne gjort dette på en annen måte, sa førstemann i køen, Olaug Bjørndal.

<b>STENGT:</b> Aksjonister har stengt innkjørselen til Bygarasjen med kjettinger.
PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)
<b>TRAFIKKPROBLEMER:</b> Aksjonen skaper køer ved Bygarasjen.
PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)
FJERNET SEG: Politiet ga aksjonistene to minutter på å fjerne seg. Jan Hugo Golten (t.v.) og de andre fulgte pålegget.
OPPGITT: Olaug Bjørndal sto et kvarter i kø før hun slapp inn i Bygarasjen.