— I dag er det ingen risiko for å bli tatt, det kan du trygt si.

Politioverbetjent Jan Petter Selle ved trafikkseksjonen i Bergen sentrum er krystallklar: De lar piggforbudet «skli ut noen dager».

- Sikkerheten viktigst

Begrunnelsen er det de fleste har merket: Det er ikke særlig mye vårvarme å spore i Bergen foreløpig.

— Med det skiftende og kalde været vi har i Bergen nå, er sikkerheten det viktigste. Man skal være skodd for forholdene. Så lenge det er så ustabilt vær, vil vi ikke prioritere piggkontroller fremover, sier Selle til bt.no.

Is på veiene i morges

— I morges var det faktisk is på veiene en del steder. Jeg merket det selv da jeg kjørte fra Bønes til sentrum. I dag ville vi ikke ha reagert om noen kjørte med piggdekk, fastslår politimannen.

Så lenge det er så ustabilt vær, vil vi ikke prioritere piggkontroller fremover

Jan Petter Selle, trafikkseksjonen, Bergen sentrum politistasjon

Ifølge Selle vil UP på Vestlandet heller ikke sette piggkontroller særlig høyt på agendaen når været er som det er nå.

— Jeg håper også at våre politikolleger ellers rundt om bruker sunn fornuft. Men når det blir finere i været, kan du når som helst risikere å bli tatt for ulovlig piggbruk, sier overbetjenten i Bergen sentrum.

Holder igjen når det er nattefrost

- Hva skal til for at dere går i gang med kontroller av piggbruken?

— Vi skal i hvert fall ikke ha disse minusgradene om natten. Vi vurderer fortløpende. Jeg har ikke sett varselet for dagene fremover, men jeg tror fort det går noen dager før vi går i gang, sier Selle.

— Når man etter hvert treffer på dere: Kan man lure seg unna ved for eksempel å si at man er på vei til fjellet og trenger piggdekk? - Regelen er i utgangspunktet at man da skal ha med seg dekk og skifte ved behov. Ellers ville vel alle tatt den varianten.

Kjører du piggfritt? Kommenter saken her.

FORBUDT: Piggdekkene må i utgangspunktet av hvis du skal kjøre bil i Sør-Norge fra mandag 16. april. Men politiet ser an været før de går til aksjon.
Arkiv