— Snuten lovet meg tilståelsesdom hvis jeg tilsto alt. Derfor tilsto jeg alt med henne.

— Ba politiet deg om å lyve?

— Nei, men han presset meg. Han sa at jeg kunne bli tatt for voldtekt hvis jeg ikke innrømmet samleie. Da fikk jeg panikk, sa 20-åringen.

Mandag forklarte jenten, som nå er blitt 16 år, seg bak lukkede dører. Hun har forklart at han hadde sex med henne i et busskur og senere hjemme hos ham. Det skjedde da hun skulle følge ham hjem etter at de og flere andre hadde sett på film sammen.

Saken ble først etterforsket som en voldtekt.

Tiltalte nektet sex med den unge jenten i politiavhør, så erkjente han det senere. I retten mandag benektet han straffeskyld for seksuell omgang med jenten.

— Vi gikk ikke sammen til meg. Jeg syklet hjem alene med en stjålet sykkel. Derfor har jeg ikke fortalt politiet om dette før, sa 20-åringen i retten.

— Jeg har aldri presset noen jenter til sex i det hele tatt. Det hadde kanskje blitt enklere om jeg hadde sagt det som sto i tiltalen, men jeg har ikke hatt sex med henne, da er det ikke riktig å si det heller, sa han i retten.

20-åringen har sitter i varetekt siden juni i fjor. Underveis har han forsøkt å få kontakt med flere av jentene, selv om han har hatt besøksforbud mot dem.

Innrømmer seks overgrep

Mannen som skal ha forgrepet seg på ni jenter i to kommuner utenfor Bergen, sa seg delvis skyldig da rettssaken mot ham startet i Nordhordland tingrett mandag.

20-åringen er tiltalt for å ha forgrepet seg på ni unge jenter i to av Bergens nabokommuner.

— I løpet av ett og ett halvt år har han hatt ulike typer seksuell kontakt med ni ulike jenter. Han har oppsøkt jentene med siktemål å ha seksuell kontakt med dem, sa konstituert statsadvokat Elisabeth Deinboll da rettssaken startet.

Rettssaken ble over en time forsinket på grunn av trafikkaoset etter en ulykke i Fløyfjellstunnelen.

Krever erstatning

Fem av de fornærmede jentene krever en samlet oppreisning på 260.000 kroner fra 20-åringen.

20-åringen erkjenner straffskyld for overgrep mot seks av de ni jentene han er tiltalt for å ha forgrepet seg på. Flere av dem skal han ha hatt seksuell omgang med flere ganger.

En del av jentene kjenner hverandre fra før og tilhører samme miljø, mens andre ikke kjenner ikke hverandre. Mange av dem har han møtt via kjente eller på Nettby.no og msn.

— Generelt ser vi at det har gått kort tid fra han fikk kontakt med jentene til den seksuelle kontakt. Han har så gått videre til den neste mindreårige, sa Deinboll.

- Maser og maser

Til en av jentene skal han ha skrevet: "Jeg likte deg helt til du åpnet kjeften", etter at han hadde forgrepet seg på henne. Da hadde tonen fra ham endret seg.

— Dette er typisk for noe av den kontakten han har hatt med jentene. Han maser og maser til han oppnår det han ønsker. Når han har oppnådd sex eller skjønner at han ikke kommer til å oppnå sex, så går han videre til den neste fornærmede, understreket Deinboll i retten.

20-åringen erkjenner også straffeskyld for trusler mot en av jentene og hennes mor i forbindelse med at moren anmeldte tiltalte.

Åtte av jentene har avgitt forklaring i dommeravhør, fordi de alle er under 16 år. Dommeravhørene skal spilles av i retten under rettssaken denne uken.

Kun en av de fornærmede jentene skal forklare seg i retten. Hun skal forklare seg bak lukkede dører.

20-åringen er tiltalt for 13 ulike lovbrudd, som også omfatter kjøring uten gyldig førerkort, trusler og ervervelse av narkotika. Han skal også ha vært i kontakt med jentene og forsøkt å kontakte dem mens han har sittet i varetekt, og har vært ilagt besøksforbud.

20-åringen har sittet i varetekt siden juni i sommer. Han risikerer fengsel i ett til to år, dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen.

TORUNN AARØY (MMS)
TORUNN AARØY (MMS)