• Han var en naiv tulling, sier den prostituerte kvinnen. Sammen med kjæresten skal hun ha presset horekunden for 100.000 kroner.

— Det har vært et helvete, sier mannen. - I perioder hadde jeg ikke råd til mat fordi pengene forsvant med en gang. Jeg har vært dumsnill, sier mannen politiet mener er blitt presset for 100.000 kroner.

Han møtte den ene tiltalte, en 31 år gammel kvinne, på horestrøket for flere år siden. Han kjøpte seksuelle tjenester, men snart utviklet de også et annet forhold. Han lånte henne penger til narkotika og regninger og kjørte henne dit hun ville.

Men da kvinnen innledet et forhold til en mann hun møtte i fengselet, endret det hele karakter. Kjæresten ble med henne på treffene, og til sammen har de fått utlevert 100.000 kroner.

Trusler og vold, mener politiet. Lån og gaver, mener paret. Mannen selv er ikke i tvil om hva som har skjedd.

— Det ble et helvete som aldri tok slutt, sier han til Bergens Tidende.

- Jeg ser kanskje litt gal ut

— Jeg lurer på om han forsøkte å hjelpe meg ut av situasjonen, sier kvinnen. Hun viste lite tegn til anger i retten, og synes det var i orden at mannen forsynte henne og kjæresten med penger til å dekke sitt stoffmisbruk.

— I mine øyne er han en gris som utnytter prostituerte kvinner.

Hun karakteriserer mannen som en naiv og feig type som ikke torde gi beskjed. Politiet mener det skyldes stadige drapstrusler fra kjæresten, som er tidligere straffedømt og blant annet har forbud mot å oppsøke sine foreldre.

— Jeg ser kanskje litt gal ut når jeg har spist piller, men har ikke truet noen. Det var heller ikke nødvendig. Han bare pøste ut penger, sa kjæresten.

Aktor la i retten frem gjeldsbrev undertegnet av alle parter der de bekrefter å ha mottatt pengebeløp på blant annet 10.000 og 25.000 kroner.

- Visste aldri når de kom

— Jeg visste aldri når de ville dukke opp. De sto utenfor hjemmet mitt, arbeidsplassen og parkeringsplassen, uansett tid på døgnet, sier mannen.

I gjeldsbrevene lovet paret å slutte å oppsøke ham hvis han ga dem penger en siste gang. Denne avtalen ble brutt gang på gang.

— Hvis han virkelig ville bli kvitt oss, kunne han bare ringe politiet, sa kvinnen i retten.

Blant annet skal han ha bidratt økonomisk til en ferietur til Spania der de to skulle avruse seg. På flyturen tilbake ble de eskortert av både en lege og en Ving-vert.

— Jeg vil bare bli ferdig med det hele, sier mannen.