— Jeg kommer ikke til å fjerne noe innhold, før det er dokumentert at det jeg skriver er feil, sier Furevik, som er gruppeleder for Rødt i Bergen bystyre.

Ble kritisert

Han forteller at han ble kontaktet av Svein Konstali, som ber ham fjerne innlegget Furevik la ut om Konstali Helsenor og eier Svein Konstali i mars.

Konstali Helsenor var blant firmaene som ble kritisert for brudd på arbeidsmiljøbestemmelsene i helsesektoren. Stavanger kommune valgte også å si opp kontrakten med firmaet, fordi kommunen mente det var alvorlige og gjentatte brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid.

Med bakgrunn i dette tok Furevik en gjennomgang av Svein Konstalis selskaper og la ut sine konklusjoner. http://www.mathiasfurevik.no/2011/03/

- Kritisk blikk

Blant annet skrev Furevik: Er det virkelig greit å inngå avtaler med selskaper som ledes av konkursryttere?

— Dette reagerte Konstali spesielt på, men jeg mener det må være greit å kalle noen konkursryttere. Jeg kan dokumentere at han tidligere har drevet på kreditorenes regning og at det ble tatt arrest i verdiene i hans tidligere selskap. Dette er faktiske opplysninger, sier Furevik.

Han sier at Konstali varslet injuriesøksmål dersom Furevik ikke etterkom kravet om å fjerne innlegget.

Det gjør Furevik altså ikke.

— Driver du næringsvirksomhet rettet mot det offentlige må du regne med at noen retter kritisk blikk på det du driver med. Jeg bruker karakteristikker på virksomheten hans, og en offentlig debatt blir meningsløs dersom en ikke kan si sin mening om det andre driver på med, sier Furevik.

- Truet ikke

Svein Konstali, som har erfaring som KrF-politiker på riksplan har en annen oppfatning av hva som ble sagt da han ringte Furevik tirsdag.

— Jeg snakket med ham tirsdag. Nå har det vært fire offentlige anbud som vi har vunnet, i Kristiansund, Ålesund, Hammerfest og Vadsø. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Konstali.

— Kommer du til å forfølge denne saken mot Furevik?

— Ingen kommentar.

— Kommer du til å vurdere et injuriesøksmål?

— Ingen kommentar.