Mandag ble en 24 år gammel mann fengslet i fire uker, siktet for å ha knivdrept sin egen bror (27) i et bolighus i Åsane natt til lørdag.

I avhør har drapssiktede innrømmet de faktiske forhold: At han stakk broren med kniv etter å ha vært i konflikt med ham over en liten periode. Moren til de to, og avdødes kjæreste, var vitne til drapet.

I ukene før drapet har politiet hatt flere oppdrag til adressen i Liakroken, etter meldinger om husbråk.

— Moren ringte politiet

24-åringen og hans mor har bodd sammen i leiligheten siden i vår. Da den nå avdøde storebroren og hans kjæreste flyttet inn for ca. 14 dager siden, oppsto konflikten som til slutt endte i tragedie natt til lørdag, får BT opplyst.

24-åringen skal ha likt svært dårlig at storebroren og kjæresten flyttet inn. Han skal ved flere anledninger ha gitt klar beskjed om at han ville ha dem ut av huset.

Dette førte til flere konfrontasjoner mellom de to i tiden før drapet. Mennenes mor skal ha forsøkt å skille dem, uten hell. Hun skal selv ha ringt politiet minst én gang. Naboer skal også ha meldt fra.

Hver gang politiet kom til adressen, roet partene seg, og det ble ikke opprettet sak mot noen av dem, får BT opplyst.

«Han skal ut herfra»

Natt til lørdag toppet det hele seg.

«Han skal ut herfra, om så i en ambulanse eller på båre», skal drapssiktede ha sagt om storebroren.

Ved 03-tiden natt til lørdag skal yngstebroren ha gått mot soverommet der broren befant seg sammen med sin kjæreste. I hånden hadde han en kjøkkenkniv med langt blad, får BT opplyst.

I døråpningen til soverommet oppsto det nok en verbal konfrontasjon mellom de to.

Så skal 24-åringen ha rammet sin tre år eldre bror med to stikk med kjøkkenkniven: Ett i ryggen og ett i brystet. Det siste stikket traff hjertet og var dødelig.

-Ustabil når han ruset seg

I avhør har 24-åringen vært tydelig på at han ikke hadde til hensikt å drepe broren.

— Min klient fastholder at det ikke var meningen å ta livet av broren. Det har vært en uenighet mellom de to, ikke en krangel, mer et motsetningsforhold. Sett fra utsiden virker det kanskje ikke så alvorlig, men det kan være alvorlig for de involverte, sa forsvarer Egil Jordan i etterkant av mandagens fengslingsmøte i Bergen tingrett.

Begge brødrene er tidligere straffedømt.

— Blir psykotisk

Venner av drapssiktede forteller at han har slitt med rusproblemer i lengre tid, og at han kunne bli psykisk ustabil når han ruset seg. I september i fjor ble han dømt for å ha kjøpt og oppbevart mindre mengder heroin, amfetamin og tabletter.

— Når han går for lenge på amfetamin blir han psykotisk. Han trengte hjelp, sier en kamerat.

- Har kranglet før

Lillebroren skal også ha mottatt behandling for rusproblemet.

Selv om brødrene beskrives som gode venner, skal de ha kranglet en del også tidligere.

— Det har som regel vært om småting, sier en kamerat.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim har ikke villet si noe om konflikten mellom brødrene denne aktuelle kvelden. Mandag fikk politiet medhold i fire ukers varetekt for 24-åringen.

De første to ukene må han sitte i fullstendig isolasjon.