– Politiet har overreagert på grunn av min bakgrunn, sier den tidligere vekteren, som i går fikk vite at statsadvokat Benedicte Hordnes har henlagt saken mot ham.

Da BT møtte 37-åringen på en restaurant i går, var han svært opptatt av å få frem hvordan tiden i varetekt og politiets søkelys har vært.

–Politiet bestemte seg for at jeg var gjerningsmannen allerede da de tastet inn personnummeret mitt og så min fortid. Media har fremstilt meg som et monster, sier 37-åringen.

Frivillig sex?

Den tidligere vekteren på Nesttun senter ble voldtektsanmeldt av en jevngammel kvinne, etter at de to hadde sex midt i vekterens arbeidstid.

Den sexen har han overfor politiet hevdet var frivillig, mens den jevngamle kvinnen som anmeldte ham, har hevdet det var en voldtekt.

37-åringen har ingen kommenter når BT spør ham om hvilken kontakt han hadde med kvinnen. Han mener det ikke har noe med saken å gjøre, nå som saken er henlagt.

Han vil heller ikke snakke mye om fortiden, hvor han er dømt i noen sedelighets— og voldssaker.

–Jeg er ikke stolt av fortiden min, og angrer på det som skjedde. Etter at jeg sonet ferdig min siste dom i 1996, har jeg ikke vært i politiets søkelys. Jeg har i den perioden utdannet meg til jurist, giftet meg og lever nå et lykkelig liv, sier han.

Hjelp fra Thune

37-åringen hevder i dag at det er bakgrunnen hans som er årsaken til at han er blitt presset så hardt av politiet.

–Rettssikkerheten til en person med min bakgrunn, blir ikke godt nok ivaretatt. Det er skremmende at man må gå til spesialetterforsker Ola Thune for å få hjelp, sier 37-åringen. Han mener en rapport fra Thune var med på å vise politiet at kvinnen som anmeldte ham ikke hadde noen troverdighet.

37-åringen vil nå kreve erstatning for det han har gått gjennom.

Saken mot 37-åringen er henlagt etter bevisets stilling.

— Det trenger ikke å si noe om hva vi mener om fornærmedes troverdighet. Det betyr ganske enkelt at vi ikke mener det er tilstrekkelige bevis for domfellelse i saken, sier statsadvokat Benedicte Hordnes.

Line Ingebrigtsen Hvidtsten, bistandsadvokat for kvinnen som anmeldte vekteren, er overrasket over henleggelsen.

— Jeg vil i samråd med min klient vurdere om henleggelsen skal påklages til Riksadvokaten, sier hun.

PÅ VEI FRA ÅSTEDET: Her går vekteren og kvinnen som anmeldte ham for voldtekt, fra det angivelige åstedet.