Visestatsadvokaten i Vranje i Serbia bekrefter overfor BT at de henlegger saken som intet straffbart forhold.

— Det er ingen skjellig grunn til å reise noen straffesak mot noen personer som var involvert i hendelsen, sier Danijela Trajkovic.

Det er en uskyldig mann som er drept. Livet mitt er ødelagt.

Ifølge visestatsadvokaten har etterforskningen vært omfattende. I tillegg til vitneforklaringer har de innhentet patologiske, ballistiske, nevropsykologiske og toksikologiske analyser, samt analysert DNA-prøver.

— Vi har også overvåkningsbilder som viser Teisnes med et våpen i hånden, sier Trajkovic.

Skuddveksling i gatene

Serbisk politi har tidligere sagt at de mener Teisnes skaffet seg våpenet ved å angripe en vakt ved et militært sjekkpunkt like ved jernbanestasjonen i Presevo.

Han skal deretter ha avfyrt skudd i retning av en provisorisk militærkaserne like ved jernbanestasjonen, og også en minibuss hvor det satt grensepolitisoldater.

- ÅPNET ILD: Det var her, foran den provisoriske kasernen i det gamle kulturhuset i Presevo, Teisnes først skal ha åpnet ild mot soldatene. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN

Deretter flyktet han mot huset hvor han bodde sammen med sin makedonske kone noen hundre meter unna.Soldatene fulgte etter ham, og det ble igjen skuddveksling utenfor huset.

Teisnes ble truffet før han gikk inn i huset til sin kone og segnet sammen på kjøkkengulvet. Han døde før ambulansepersonell kom til stedet.

En Gendarmerie-soldat ble skadet i skuddvekslingen, og ble sendt til sykehus med lettere skader.

— Sviktende dømmekraft

Påtalemakten konkluderer nå med at Teisnes døde som følge av at han ble truffet av tre skudd, hvorav ett var dødelig.

— At han avgikk med døden skyldtes kraftige blødninger og store skader i lunge og lever, sier Trajkovic.

Videre viser analysene ifølge visestatsadvokaten at Teisnes hadde alkohol og legemidler i blodet da han døde, og at han led av en psykisk lidelse.

De mener disse forholdene har resultert i at han hadde sviktende dømmekraft den morgenen han ble drept.

- Livet mitt er ødelagt

KULEHULL: I murene rundt huset hvor Teisnes bodde sammen med konen var det flere merker etter skuddvekslingen. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN

Teisnes ble tidligere i vinter gravlagt i hjemkommunen i Hordaland. Familien hans har tidligere uttalt at de ønsket at norsk politi skulle involvere seg i etterforskningen.Kripos og Utenriksdepartementet i Norge sa tidlig etter drapet at de ville ta stilling til dette dersom det kom en forespørsel fra serbisk politi.

38-åringens kone, NatalijaStanojevskaTeisnes, sier hun ikke stoler på konklusjonen til serbiske påtalemyndigheter.

— Det er en uskyldig mann som er drept. Livet mitt er ødelagt, familiene våre sine liv er ødelagt. Han fortjente ikke dette, sier hun til BT.