Den ene raneren skal ha mistet mobiltelefonen sin under ranet, som skal ha skjedd mot et pokerlag i Teatergaten tidlig lørdag morgen. Ransofrene fikk derfor en lettere oppgave enn ventet med å spore opp hvem som stormet inn hos dem med balltre og finlandshette.

Ut fra mobiltelefonen har ransofrene kommet frem til to navngitte personer som de nå, etter det BT erfarer, har fått pengene tilbake fra. Ut fra de kildene BT har snakket med, har pengeinnkrevere vært involvert.

Les også: Slik drives spillebulene

Dusør på 30.000 kroner

Sent natt til i går fikk Bergens Tidende en telefon fra en person som sa at det er lovet en dusør på 30.000 kroner til den som kan være med på å skaffe de stjålne pokerpengene tilbake igjen. Det ble også nevnt navn på to personer som skal stå bak ranet. Minst en av disse skal selv være aktiv i pokermiljøet.

Da BT i går kveld var i kontakt med uavhengige personer innenfor det kriminelle MC-miljøet i Bergen ble det bare gitt beskjed om at saken er ordnet og at pengene er levert tilbake.

Politiet besluttet mandag ettermiddag å etterforske ranet, selv om ransofrene ikke selv har anmeldt saken.

— Eierne har fått pengene tilbake for lengst, sier en i MC-miljøet.

Ran først, gambling etterpå

Politiet er klare på at de ser på selve ranet som den mest alvorlige forbrytelsen, men at de også kan finne på å etterforske andre lovbrudd i samme slengen. Som for eksempel å ta beslag i eventuelle penger i tilknytning til ulovlig gambling. Dette er trolig også årsaken til at spillerne i pokerlaget ikke har ønsket å anmelde saken til politiet og at de helst ser at politiet holder seg langt borte.

  • Vi er uansett ikke ute etter å glede dem. Vi har bestemt oss for å gjøre våre undersøkelser og forsøker å fremskaffe opplysninger vi kan gå videre på. Vi har våre kilder, sier Carl-Petter Leganger ved vold og sedelighetsavdelingen.

Politiadvokat Rune Malt bekrefter også at de vil se nærmere på henvendelsen fra Lotteritilsynet der det beskrives tips om ulovlig gamling i Teatergaten 18.

  • Det jeg har fått tips om er at det skal finnes en klubb som driver med dette. Vi har bedt om å få nærmere redegjørelse om hva, hvem, hvor og når, sier politiinspektør Rune Malt i Hordaland politidistrikt.
Paul S. Amundsen