De to jentene var på biltur fra Bergen til Porsgrunn da de måtte stoppe for kolonnekjøring ved Haukelitunnelen. Klokken var blitt to, og naturen kalte, så de to gikk ut av bilen og ned i grøften for å gjøre sitt fornødne.

De måtte uansett vente på at det skulle bli nok biler til en ny kolonne.

— Hege gikk først, og hun trynte skikkelig. Jeg så ikke hva som skjedde før jeg stod med betong opp til livet. Først trodde jeg det var en synkemyr, for jeg kjente at jeg sank lenger og lenger ned, sier Ane Marthe Thorsvik.

Fikk panikk

Hun klarte ikke å komme seg opp fra den kalde massen, og kjente hun fikk panikk.

— Jeg skjønte det var betong, men jeg klarte ikke å komme meg opp. Den hadde begynt å størkne i bunnen, selv om den var flytende på toppen, sier Thorsvik.

I mellomtiden hadde bilene i kolonnen kjørt avgårde

Venninnen Hege Sandnes kom seg raskt opp, men var dekket av betong fra hår til sko. Hun turte ikke gå uti for å hjelpe Ane, men stod på kanten og oppmuntret henne helt til hun klarte å komme seg opp.

Måtte le

Selv om det varen skremmende opplevelse, forteller venninnene at de nesten ikke kunne slutte å le av den absurde situasjonen heller. Faren var heller ikke så stor siden de var fire i bilen til sammen. De mener begge likevel at det var heldig det var dem det skjedde med.

— Hadde dette vært et lite barn eller en gammel dame, kunne det gått mye verre. Det var ingen sperringer, ingen skilting eller noe, sier de to.

- Ikke farlig

Byggeleder for Statens Vegvesen, Halvor Solheim, forteller at dammen der jentene falt uti er stedet hvor de rengjør bilene etter å ha sprøytet med betong i Haukelitunnelen. Han forteller at plassen skal ryddes igjen når arbeidet er over, men sier at det ikke kommer til å bli satt opp noen skilt.

— For de to det skjedde med er det jo ubehagelig, men farlig er det vel ikke. Det er folk i området hele tiden, og det står trafikkvakter like ved.

— Men bør dere ikke sett opp en sperring eller i det minste et varselskilt så ikke flere faller uti?

— Nei, vi har begynt å rydde opp i området allerede, sier Solheim.

Kjørte i undertøyet

For jentene gikk det heldigvis bra, om du trekker fra en veldig kald biltur til Porsgrunn.

— Vi var irriterte, forbannede og kalde. Vi måtte kjøre viderei undertøyet. Vi kom til en bensinstasjon klokken fire om natten, og jeg tror de fulle folkene der inne begynte å lure da vi kom inn, helt dekket av betong, sier Ane.

Men til slutt, i Porsgrunn, ventet endelig dusjen.

(Artikkelen har blitt rettet. Ordet "sement" er nå erstattet med "betong". Betong består forøvrig av sement, sand og vann.)

UMULIG Å SE: Begge jentene havnet uti betongbassenget ved Haukelitunnelen. - Utrolig at det ikke var noen varselskilt, sier de.
Privat
HER FALT DE UTI: Fotsporene til jentene kan fremdeles ses i betongen neste dag.
BETONGSJØ: - Jeg så ikke hva som skjedde før jeg stod midt uti det, sier Ane Marthe Thorsvik.