Paul Young og kollegaen Kieran Cromar fra Aberdeen var i Bergen i helgen i forbindelse med jobb. De hadde vært ute og spist middag ved 18-tiden

Da de kom tilbake til Rica hotel Bergen i Christies gate ved 20.30-tiden, oppdaget Young at han hadde mistet romnøkkelen. Han fikk en ny nøkkel fra resepsjonen.

— Da jeg låste meg inn, var alt vekke. De hadde bare latt tannbørsten være igjen. Ellers var passet, penger, klær og datamaskin borte, forteller Young (35).

Kameratene fikk se gjennom hotellets overvåkningsbilder etter at rommet var ribbet for personlige eiendeler.

— Vi gikk utenfor hotellet for å ta en røyk. Plutselig kjente vi igjen den ene personen fra overvåkningsbildene.

- Basketak

De to skottene stoppet mannen.

— Jeg så at han gikk rundt med min datamaskin. Han påsto det var en feil, men jeg så jo at det var min. Det ble et basketak, så ringte vi politiet og holdt ham igjen til de kom og arresterte ham.

Young og Cromar bestemte seg for å gå ut og ta et par drinker etter oppstyret.

— Da vi kom tilbake, skjedde det samme igjen. Utenfor hotellet så jeg den andre mannen fra overvåkningsbildene.

— Han hadde i tillegg mine klær og mine joggesko på. Jeg spurte ham om jeg kunne få skoene mine tilbake. Tyven fikk tydeligvis dårlig samvitttighet og skjønte han var tatt på fersken. Han sa «dette er det verste jeg har gjort noensinne», og så tok han av seg skoene på gaten.

- Sprø opplevelse

Sikkerhetsvakter fra hotellet kom til på stedet til politiet var på plass.

— Vi kan nesten ikke tro det. Dette var en helt sprø opplevelse. Jeg har fått tilbake alle tingene mine. Jeg skjønner ikke hvorfor tyvene kommer tilbake samme sted de har stjålet ting fra.

Politiet har pågrepet to menn i 20-årene.