Like før klokken 09 fikk politiet melding om at Bybanen hadde kollidert med en lastebil i Kaigaten, like ved Sparebanken Vest.

Lastebilen traff langsiden på en av vognene på banen, og det var mye knust glass på stedet.

— Jeg satt bak på Bybanen. Plutselig eksploderte vinduene. Folk hylte og skrek og holdt rundt hverandre. Det var skremmende. Jeg er fortsatt skjelven, sier Heidi Dyngen, en av passasjerene.

EKSPLODERTE: - Hele vinduet eksploderte, forteller passasjer Heidi Dyngen.
RUNE STØLÅS

Minst 15 vinduer ble knust i sammenstøtet.

Tre lettere skadet

Tre personer fikk kuttskader og ble fraktet til legevakten. Føreren av lastebilen er uskadet. Han er ordknapp etter å ha forklart seg for ulike instanser.

SJOKKERT: - Jeg er sjokkert, sier lastebilsjåføren til BT. Her snakker han med politiet etter sammenstøtet.
RUNE STØLÅS

— Jeg er sjokkert. Det kom en bil ned fra høyre samtidig som Bybanen kom kjørende i motgående kjørefelt. Jeg kunne ikke rygge, roper han før politiet tar han til siden.Til NRK sier han at lastebilen sto helt i ro da sammenstøtet skjedde.

Han forklarer at han skulle svinge til høyre inn Peter Motzfeldts gate for å levere varer til Rimi i Marken. Da biler kom ned denne gaten, måtte han vente.

Han ble dermed stående i bybanesporet.

— Jeg sto helt i ro da Bybanen kom kjørende og traff bilen, sier sjåføren.

Bybaneføreren har en noe annen versjon, ifølge driftssjef John Hansen i Keolis Norge, selskapet som drifter Bybanen:

— Sjåføren så ikke noe unormalt. Han så lastebilen før den svinget ut i sporet, men hadde slett ikke noen grunn til å tro at de skulle krasje. Når lastebilen begynner å svinge, er vognføreren kommet forbi, sier Hansen til NRK.

Trafikken sto

Politiet vil ikke kommentere hvem som er skyld i ulykken.

— Det har vært et sammenstøt mellom Bybanen og en lastebil. Tre personer er lettere skadet. Kaigaten er stengt inntil videre. Vi har god oversikt, men jeg vil ikke si hva vitner har forklart, sier politiets innsatsleder på stedet, Ronny André Øvrebotten.

All trafikk på Bybanen ble stanset etter kollisjonen. Klokken 09.40 var gaten kostet og ryddet, og både lastebilen og Bybanen hadde kjørt fra stedet.

- Veldig skremmende

Anette Basso satt på Bybanen da sammenstøtet skjedde.

— Det er hverdag, du er på vei til jobb, du forventer ikke at noe sånt skal skje. Det var akkurat som på film. Jeg trodde alle ville bli skadet, sier Basso.

Hun forteller at Bybanen fortsatte å kjøre etter at lastebilen hadde krasjet inn i den. De hørte dunk på dunk og så at ett og ett vindu ble blåst inn over passasjerene.

— Jeg så en jente som fikk glassbiter blåst ut over seg. En passasjer kastet seg over meg for å komme seg unna vinduet. Det var veldig skremmende, sier Basso.

- Må holde seg unna sporet

— Vi kjører på skinner og kan ikke vike unna. Dermed må vi stole på at annen trafikk holder seg unna sporet, sier driftssjef John Hansen.

PÅ SKINNER: Driftssjef John Hansen minner om at Bybanen ikke kan svinge unna biler i sporet.
RUNE STØLÅS
FJERNER RESTENE: Bybanevognen kjørte videre for egen maskin etter at de knuste rutene var fjernet.
RUNE STØLÅS

Han vil ikke si hvem han mener har skyld i ulykken og understreker at det er politiet og Havarikommisjonen som skal etterforske ulykken.— Føreren av bybanevognen forsøkte å stoppe etter sammenstøtet, men vi har en viss bremselengde.

Vognføreren kom ikke fysisk til skade. Han er avløst og følges opp av bedriftshelsetjeneste.

— Han ble jo sjokkert, men dette er en profesjonell fører, de tåler litt mer enn private sjåfører.

Dyre vinduer

Hansen opplyser at det er skader for flere hundre tusen kroner, bare på vinduene på bybanevognene. BT så at 15 vinduer var knust.

Driftssjefen håper passasjerene som er sendt til legevakten kommer seg rask etter ulykken.

— Vi holder på å ta ut video fra vognen, og kartlegge hendelsesforløpet nå. Det er for tidlig å si noe om hvordan ulykken skjedde, sier sikkerhetssjef Trond Magne Målsnes i Keolis Norge.

KNUST: Minst 15 vinduer er knust.
ANETTE BASSO