— Mens jeg var på toalettet var de blitt enige om at den ene skulle hjelpe kameraten, fordi det var så lenge siden han hadde hatt sex, forklarte kvinnen i retten i dag.

Hun hadde ikke særlig mye til overs for mannen som skulle «hjelpes», men hadde flørtet litt med kameraten tidligere på kvelden.

Ifølge kvinnen har denne mannen i ettertid innrømmet overfor henne at han skulle få kvinnen opphisset, slik at hun skulle gå med på å ha sex med kameraten.

Den 22 år gamle kvinnen husker ikke stort av natten, men mener hun ble seksuelt utnyttet av begge de to mennene på et nachspiel. På nachspielet ble det drukket tett og spilt klespoker. 22-åringen sier hun var så beruset at hun ikke hadde noen mulighet til å stanse mennene, men understreket at det ikke var frivillig fra hennes side.

- Frivillig

Begge mennene nektet straffskyld da rettssaken mot dem startet i Bergen tingrett i dag. De innrømmer sex, men hevder kvinnen var våken og at sexen var frivillig.

Statsadvokaten i Hordaland mener 24-åringene etter tur seksuelt utnyttet den sterkt berusede kvinnen. Forbrytelsen skal ha skjedd på et nachspiel hjemme hos den ene tiltalte i Bergen 3. januar i fjor

Dagen etter nachspielet hadde kvinnen ifølge sin forklaring en følelse av at hun var blitt voldtatt, men husket lite.

— Det siste bildet jeg har i hodet er NN (den ene 24-åringen) som ligger over meg. Jeg visste ikke at den andre mannen hadde hatt sex med meg før kameraten hans fortalte det, sa hun i retten.

Ble gravid

Samme dag som kvinnen hadde vært i avhør hos politiet, kom beskjeden om at hun var blitt gravid.

Hun valgte å ta abort. En DNA-test av fosteret viste at den ene tiltalte, som hun ikke husket seksuell omgang med, var faren.

En tid etter det angivelige overgrepet, konfronterte kvinnen de to 24 år gamle mennene med saken. Hun tok også enkelte samtaler opp på bånd.

— Jeg sa til henne at jeg angret på at vi hadde hatt sex, og jeg forsto at hun også gjorde det. Hun hadde vært full, men hun visste hva hun gjorde og kunne sagt nei, sa den ene tiltalte under sin forklaring i tingretten.

Kvinnen mente imidlertid at hun var blitt voldtatt mens hun var bevisstløs, og anmeldte de to kameratene to uker senere.

De to mennene er tiltalt etter straffelovens bestemmelse om gruppevoldtekt, som har en strafferamme på 21 års fengsel.

Saken fortsetter i Bergen tingrett i morgen.