Saken startet i Bergen tingrett i dag. 35-åringen er tiltalt for å grove trusler og en del voldshandlinger mot kvinnen han var gift med fra 1997 til skilsmissen i 2002.

De to traff hverandre i en mindre pinsemenighet i Bergen tidlig på 90-tallet. De ble kjærester, fikk barn og giftet seg i 1997.

Grove trusler Forholdet begynte etter hvert å skrante og da 35-åringens kone begynte å innlede et forhold til en kamerat av ham, ble forholdene forverret. Kameraten er medlem av et annet kristent samfunn enn 35-åringen.

35-åringen skal ha kommet med flere grove trusler mot sin tidligere kone og hennes nye mann. Han skal truet med å drepe både ham og henne flere ganger og er tiltalt for å ha brukt kniv og andre våpenlignede gjenstander i sine trusler.

I sommer skal han ha uttalt følgende til den nye mannen av eks-konen: «Du har røvet min kone og du vet hva som skjer nå».

Nekter 35-åringen avviser straffskyld på alle tiltalepunktene. Til bt.no sier han at hans tidligere kone har kommet med voldsanklagene mot ham for at hun skal kunne ha en gyldig skilsmisse i forhold til menigheten hun går i. Eks-konen (30) forklarte seg for tingretten i dag.

Hun avviser eks-mannens påstander om at tiltalepunktene bare er et resultat av hennes overdrivelser.

– Jeg stivner når jeg ser ham. Han har skapt utrolig mye frykt i livet mitt og hemmer min bevegelsesfrihet, sa hun i retten.

Hun er fortsatt en aktiv del av pinsemenigheten, mens hennes eks-mann forklarte i retten at han går der sjeldnere og sjeldnere, selv om han regner pinseforsamlingen som sin menighet.

Rettssaken fortsetter i Bergen tingrett i morgen.