Leder for brukerutvalget i Helse Bergen, Jorunn M. Bakke, får mange reaksjoner fra pårørende og pasienter som synes prisen på parkeringen på Haukeland Universitetssykehus er for dyr.

— Vi har tatt dette opp med de som har med dette å gjøre og har fått beskjed om at de skal se på det over sommeren. Dette er absolutt en sak vil følge opp, sier Bakke.

Ny vurdering i høst

For over tre uker siden ble det montert nye bommer og parkeringsautomater på sykehusområdet. I november i fjor lovte Aksjell Utaaker, divisjonsdirektør for drift/teknisk divisjon i Helse Bergen, at det skulle bli billigere å parkere når disse var på plass. Denne uken fortalte Kari Riis, avdelingssjef for Hospitaldrift, til bt.no, at de først vil se om de kan justere prisene i august og september.

— Det som er tragisk er at det virker som om pengene kommer først og livskvalitet etterpå, sier hun.

Bør være gratis

Hun påpeker at de fleste som er bruker av sykehuset i dag, ikke har en halv million i inntekt og heller ikke muligheten til å betale så mye i parkering.

— Hvis legen mener det er behov for at pårørende er tilstedet for kvaliteten av behandlingen, burde det vært mulig å få en lapp som gir dem gratis parkering.

Hun anbefaler pasienter og pårørende å ta vare på alle kvitteringene, samt får dokumentasjon fra sykehuset på innleggelsen, slik at de kan prøve å få skrevet dette av på skatten.

— Jeg vet det er flere som har gjort det og fått penger igjen på skatten, sier hun.

Men dette er likevel ikke godt nok synes hun og mener at sykehuset må gjøre noe med parkeringsprisene.

- Et hjertesukk

Rådgiver i pasient- og brukerombudet i Hordaland, Anne Karin Rinde sier de ikke har fått henvendelser fra pasienter og pårørende der problemstillingen er de høye parkeringsprisene. Men de fleste nevner problemet i en bisetning.

— Det kommer ofte som et hjertesukk fra dem som vi er i kontakt med, sier Rinde.

Hva synes du om parkeringsprisene? Diskuter saken i kommentarfeltet under.