• Jeg forlanger penger for dette her. Hvis dere skal intervjue meg vil jeg ha 512 000 kroner for det.

— En halv million er en dryg pris for et intervju, synes du ikke?

— I løpet av to uker er jeg dømt til å betale tilbake til vedkommende, og jeg er i en fortvilet situasjon. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier kvinnen til BT. Hun sier at pengene var gaver.

— Jeg føler ingen straffeskyld. Jeg spurte aldri om han kunne gi meg penger. Men jeg er fryktelig lei meg for at det ble som det ble. Mannen er et flott menneske og jeg er fremdeles glad i ham. Jeg mente aldri å lure ham på noe vis, sier kvinnen.

Hvorvidt hun vil anke dommen eller ikke, er ennå ikke avgjort.

— Jeg har rettet opp livet mitt og dommen betyr en ruin for meg. Jeg føler synd på fornærmede som tok dette som et slags ekteskapsopplegg, og er som sagt forferdelig lei meg på hans vegne. Han er det godeste og snilleste menneske jeg vet om, sier kvinnen.

— Men jeg er like mye offer som han er, sier hun.

- Vurderte å ta livet mitt

— Hele saken har vært forferdelig. Da det gikk opp for meg hvordan det hang sammen, tenkte jeg på å gjøre det slutt, sier mannen som fikk medhold i retten. Han har liten tro på at pengene kommer til rette. - Det er en stor sum, og hun har ikke så mye hun heller, sier mannen til BT.

Han er kommet over det første sjokket og har det bedre nå.

— En venn av meg sa at det er ikke så galt i å tro godt om folk så lenge man er snill selv. Det står i Bibelen at man skal være snill mot de slemme også, og det forsøker jeg å gjøre. Jeg tror hun har det verre enn meg. Selv om jeg gjorde en tabbe, kan jeg i det minste holde hodet høyt.

— I det første brevet sa hun at hun ville ha en snill og gavmild mann som kunne hjelpe henne praktisk og økonomisk. Jeg burde kanskje ha reagert allerede da, sier mannen.

Han svarte på annonsen siden den så mest anstendig ut. Når kvinnen i tillegg beskrev seg selv som varm og ærlig, forsvant tvilen.

– Det har ikke vært så mange damer før, innrømmer mannen.

På spørsmål om hvordan bedrageriene kunne pågå så lenge, forklarer han at han trodde fullt og helt på kvinnens historie.