Kiosk-medarbeideren vitnet i dag i saken mot Steven Dan Danielsen (24). Danielsen er også tiltalt for ransforsøket mot kiosken den 28. august i fjor.

Jenten fortalte at hun hadde vært på jobb nær to timer da ransepisoden skjedde. Raneren hadde tildekt ansikt, mørk boblejakke og hettegenser under, fortalte hun. I avhør har hun også oppgit at han hadde en sort caps og solbriller.

— Tilgjort stemme

— Jeg sto i kassen og snakket med en kollega. Da så jeg en person begynne å komme mot kiosken. Jeg reagerte ikke på ham før jeg så våpenet, en svart pistol. Han holdt det først lavt, sa kiosk-medarbeideren.

Hun fortalte at hun snudde seg mot en kollega.

Kiosk-medarbeideren beskrev mannens stemme som tilgjort gebrokken, og fortalte at hun umiddelbart sprang inn på et kontor innenfor og utløste alarmen. Pistolen husker hun som svart, med gullfarge i munningen.

Ransaking hjemme hos Steven Dan Danielsen, etter at han var pågrepet, førte blant annet til funn av en svart pistoletterligning i et skap.Etter å ha utløst alarmen på kontoret, så kiosk-medarbeideren i et speil at raneren forsvant.

— Jeg så i speilet at han hadde trukket seg litt tilbake. Da låste jeg døren. Da jeg ikk ut igjen, hadde han allerede begynt å springe gjennom kirkegården.

Tegnet tatovering

Et annet vitne til ranssaken, en gutt som var 15 år da det skjedde, observerte en mann på en benk i området ved kiosken. Han la merke til en mann ved siden av seg.

— Han var urolig og hadde en tatovering jeg la merke til. Den gikk fra nakken og stakk opp mot halsen, fortalte unggutten.

I avhør med politiet senere tegnet han denne tatoveringen. Politiet ser denne observasjonen i sammenheng med tiltalte, som også har en karakteristisk tatovering oppover halsen.

Kommenterte for første gang

Før første pause varslet Danielsen via sin forsvarer at han ønsket å si noe til det kioskvitnene har forklart.

Forsvareren, advokat Per Herman Thori-Aamot, sa allerede tidlig i saken at det som er sentralt for hans klient, er å bli frikjent for ransforsøket, samt hvilken form for straff han skal få - forvaring eller vanlig fengselsstraff.

Da Danielsen skulle kommentere under rettssaken for første gang, skjedde det altså i forbindelse med kioskranet.

— For det første er jeg keivhendt. For det andre er tatoveringen min på høyre side av halsen, sa Danielsen.

Han påpekte også at flere andre har lignende tatoveringer.