I kommunens egen rapport om Giardia-saken, som ble lagt frem i går, går det frem at de i hele høst hadde boligene ovenfor demningen i Svartediket som hovedmistenkt i Giardia-saken.

Samtidig vedgår Vann— og avløpsetaten i rapporten at de aldri har kontrollert kloakken i disse husene, noe de har ansvaret for.

Kurt Oddekalv mener kommunens høyt profilerte undersøkelser av kafeen på Ulriken var ment å dekke over dette.

— Dersom du ser på datoene i rapporten, ser du at hardkjøret mot Ulriken kom da kommunen i rapporten fastslo at det var Knatten. Med en gang kommunen visste at det var Knatten begynte de å peke mot Ulriken, sier Oddekalv.

Holder på sprengning

I forrige uke anmeldte Oddekalv og Miljøvernforbundet kommunen til Økokrim. Bakgrunnen var at kommunen selv skal ha forårsaket kloakkutslippene fra Tarlebøveien og Lille Starefossvei, gjennom sprengninger i fjellet på den andre siden av Svartediket.

Vann- og avløpsetaten har avvist påstandene, men Oddekalv står på sitt.

— Ingen kan fortelle meg at det ikke har regnet i Bergen før i høst. Sprengningene og lekkasje stemmer helt, sier Oddekalv, som hevder han vet at kommunen sitter på beviser for at sprengningen ødela kloakkledningene.

Avvises

At kommunen skulle sitte på slike beviser, er en påstand som kategorisk blir avvist av direktøren for Vann og avløp, Ivar Kalland.

— Det er sprøyt, og jeg vil sitere byrådsleder Monica Mæland som sier at hun ikke vet om hun skal le eller gråte av disse påstandene. Dette er nesten for dumt, sier Ivar Kalland.