• Anklagene om at jeg voldtok dem var hevn fordi jeg kuttet kontakten med dem, sa 25-åringen som er tiltalt for overgrep mot åtte tenåringer og en voksen kvinne.

Mannen er tiltalt for voldtekt mot tre kvinner, alle under 16 år. I tillegg er han tiltalt for voldtektsforsøk mot en voksen kvinne samt seksuell omgang med barn under 16 og 14 år.

Saken som startet i Bergen tingrett i dag er en del av et større sakskompleks hvor to menn, begge kurdere fra Irak, ble tiltalt. Den første ble dømt til seks og et halvt års fengsel i november.

25-åringen erklærte seg ikke straffskyldig på de fleste og mest alvorlige tiltalepunktene.

På spørsmål fra dommeren om hvorfor tre av jentene hadde forklart at han hadde voldtatt dem, svarte han hevn.

— Disse tre jentene er venninner. De snakker sammen. Dette var hevn fordi jeg kuttet kontakten med dem, sa han.

Også kvinnen som anmeldte ham for voldtektsforsøk, gjorde det av hevn, ifølge tiltalte.

— Hun spurte om jeg ikke kunne kjøre henne hjem. Jeg svarte at jeg hadde drukket. Da ble hun sur og kalte meg en jævla utlending, sa han.

Etter å ha nektet seksuell omgang med alle disse kvinnene under politiavhør, gjorde 25-åringen kuvending i retten i går. Da innrømmet han at han hadde hatt samleie med dem, men at han dels ikke visste at de var under 16, dels hevdet at det var etter at de hadde fylt 16.

— Dette er den mest omfattende overgrepssaken politiet har vært borti noensinne, sa politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT om de to overgrepssakene.

Politiet mener de har avdekket to kyniske menn som tilfeldig har plukket ut sine ofre i Bergen sentrum. Jentene skal blant annet ha blitt smigret med gaver, for så senere å bli med de to mennene hjem.