Byturen i helgen ble ekstra dyr for enkelte, melder politiet. De hadde mandag formiddag fått inn hele 12 anmeldelser fra personer som var blitt frastjålet bankkort eller lommebok med bankkort i.

– Tyveriene har skjedd på forskjellige serveringssteder i sentrum, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved brann— og tyveriseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

I to av tilfellene har ofrene for tyveriene allerede oppdaget at kortene deres er blitt tappet.

– De har vært inne i nettbank og sjekket. Der har det vist seg at det like etter tyveriene har skjedd, er tatt ut henholdsvis 7000 og 9000 kroner i minibank, sier Doksæter.

Hun utelukker ikke at det kan vise seg at flere av de stjålne kortene er blitt tappet for penger.

– Tidligere har vi sett at tyvene følger med når bargjester bruker kortet, for å få med seg koden. Deretter stjeler de kortet og går rett i minibanken. Vi kan foreløpig ikke slå fast at det er denne fremgangsmåten som er brukt her, men det er jo tydelig at tyvene har klart å skaffe kode til minst to av de stjålne kortene, sier Doksæter.

Etter en lignende serie tyverier for en tid siden, ble flere personer pågrepet og dømt. De viste seg å være omreisende kriminelle.

– Vi vet foreløpig ikke om det er tilfelle også denne gangen. Vi sjekker nå overvåkingsbilder fra de to minibankuttakene vi kjenner til så langt, sier Doksæter.

Hun ber folk passe godt på kort og lommebok når de er ute på byen.

– Selv om det blir sent på natt, gjelder det å være oppmerksom, sånn at ingen får nappet til seg eiendelene dine, sier Doksæter.

Passer du godt på bankkortet på by'n?

Gidske Stark