• Se videointervju øverst i saken På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, opplyste politiet i Ålesund at en sølvgrå Toyota Yaris ble fanget opp av et overvåkingskamera på kiosken Pluto, ikke langt fra stedet der hun parkerte, klokken 18.10 onsdag kveld.

Anja Weløy Aarseth (21) kjørte en bil av samme type og farge onsdag kveld.

FANGET OPP: Et overvåkingskamera fanget klokken 18.10 onsdag opp en bil lik den Anja Weløy Aarseth kjørte drapskvelden.
POLITIET

Dersom personen bak rattet er Anja Weløy Aarseth (21), tyder mye på at hun har lagt ut på joggeturen sin én time tidligere enn først antatt.

Søker Yaris-eiere

Ut fra vitneobservasjoner har politiet tidligere anslått at bergenskvinnen parkerte ved Fagerlia barnehage i tidsrommet 19-19.30.

— Vi ber eiere av denne sølvgrå biltypen melde seg for politiet dersom de var ute og kjørte i området ca. klokken 18.10. Så får vi eventuelt sjekket disse ut av saken. Vi vet ikke helt sikkert at det var offeret som kjørte bilen på bildene, sa politiadvokat Yngve Skovly.

Bildene er ikke gode nok til at det lar seg gjøre å identifisere bilens kjennemerker, eller se hvem som kjører.

Aarseth kjørte sin bestemors bil, og parkerte denne ved Fagerlia barnehage, før hun la ut på joggetur.

Kiosk forsøkt ranet

Det aktuelle kameraet ved kiosken Pluto ligger bare et par minutters kjøretur fra der hun parkerte. Den samme kiosken ble forsøkt ranet klokken klokken 17.45 onsdag i forrige uke, bare 25 minutter før bilen ble fanget opp av overvåkingskameraet.

En egen gruppe med etterforskere har fått i oppgave å finne ut om det er noen sammenheng mellom ranet og drapet på Anja Weløy Aarseth.

Hittil har politiet hatt mer enn 50 personer inne til avhør. I tillegg er det innkommet mer enn 700 tips. Vel 40 personer har avgitt spyttprøver.

— Vitner som skal inn til avhør fremover, bes kle seg i nøyaktig samme tøy de hadde på da de befant seg i turområdet, sa Skovly.

Har sikret spor

Krimteknikere fra lokalt politi samt fra Kripos avsluttet åstedsundersøkelsene mandag kveld. Ifølge Skovly er det for tidlig å si om det er sikret spor som kan få betydning for oppklaringen av saken.

— På åstedet ble det sikret materiale som kan inneholde biologiske spor. Dette er nå sendt til analyse. Vi vet ikke om prøvene inneholder biologisk materiale, men det er selvsagt noe vi ønsker å få svar på, sa han.

Saken er ifølge politiadvokaten gitt høyeste prioritet, og politiet forventer rask tilbakemelding fra Folkehelseinstituttet, som gjennomfører analysen.