Mannen ble pågrepet i Bergen og varetektsfengslet 12. september i fire uker. Da han ble kontrollert, hadde han 5300 kroner på seg, i tillegg til 1000 euro. Det utgjør til sammen over 13.000 norske kroner.

Politiet stilte spørsmål om pengene og mistenkte at de stammet fra kriminell virksomhet. de fant ut at han hadde sendt ut over 104.000 kroner fra Norge til kontoer i utlandet fra 7. juli til 21. august.

  1. oktober ble han igjen varetektsfengslet, og 24-åringen anket avgjørelsen til Gulating lagmannsrett. Han nekter for å ha hvitvasket penger og sier han har levd av å pante flasker i Bergen.

Tror ikke på forklaringen

Han hevder at han kunne tjene mellom 500 og 600 kroner dagen på å samle flasker, noen ganger mer. Dessuten har han hatt annet arbeid, fremgår det av en kjennelse fra Gulating lagmannsrett. Politiet tror ikke på ham. De mener han neppe kan ha tjent over 100.000 kroner på å samle flasker.

— Påtalemyndigheten er av den oppfatning at pengene stammer fra straffbare handlinger, og det er derfor tatt ut tiltale for heleri, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen som er aktor i saken.

- Pantet i flere butikker

Mannen har forklart at han har pantet flasker i flere butikker i Bergen sentrum, blant annet på Bunnpris ved Korskirken, Rema 1000 ved Torget og Kiwi i Vaskerelven. Han hevder han har arbeidet fra 03.30 om morgenen til 21.30 om kvelden.

Lagmannsretten avviste anken, og han må derfor sitte varetektsfengslet frem til 7. november. Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra mannens forsvarer.