Hordaland politidistrikt sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding der de oppløser at dødsårsaken etter drapet på Hilda Feste (98) ser ut til å være vold mot hodet.

— Etterforskningsledelsen i Hordaland politidistrikt har nå fått en muntlig gjennomgang av den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades: Den drepte er påført massiv vold mot hodet, skriver politiet.

Den endelige obduksjonsrapporten vil foreligge på et senere tidspunkt, men det forventes ikke ytterligere opplysninger av betydning, heter det i pressemeldingen.

Ber om hjelp fra Kripos

Hordaland politidistrikt pleier som regel å klare seg uten hjelp fra Kripos-etterforskere i drapssaker. Men etter at politiet har sjekket ut 42-åringen som var siktet i saken, har kriminalteknikere fra Kripos kommet til Os.

— Vi har dyktige kriminalteknikere i Hordaland politidistrikt, og pleier å klare oss uten bistand fra Kripos. Men i denne saken ønsker vi spesifikk kompetanse til undersøkelser på åstedet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Forholdt seg rolig

Ifølge BA ber han alle som var i Os sentrum mellom 20.30 og 22.30 1. nyttårsdag om å melde seg.

Tirsdag kveld arbeidet krimteknikere bak sperringene i leiligheten til Hilda Feste. Det var liten aktivitet da bt.no var på stedet. Det virket som om folk holdt seg inne i sine leiligheter.

Onarheim bekrefter at politiet ikke har mistanke mot noen konkrete personer etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste.

— Men det er tidlig i etterforskningen, og vi har et godt håp om å få tak i gjerningsmannen, sier Onarheim.

Han mener etterforskningen ikke ble forsinket av at politiet pågrep feil mann.

42-åring hadde alibi

— Også i går var vi usikre på om han var gjerningsmannen, og vi har derfor etterforsket bredt fra første stund. Han er én av mange som er avhørt. Vi har et betydelig antall etterforskere på saken, sier Onarheim.

Som BT skrev i dag, gav 42-åringens familie ham alibi for drapstidspunktet.

— Vi har innhentet flere vitneforklaringer, blant annet fra familien, som peker i samme retning. Siktelsen blir frafalt etter en grundig vurdering, sier politiadvokaten.

UNDERSØKTE: Sammen med ansatte gikk politifolk gjennom alle leilighetene natt til mandag.
EIRIK BREKKE