– Det er ufattelig at politiet har brukt to dager på å finne ut at det ikke var meg. Jeg kommer til å gå til søksmål etter det jeg har vært gjennom, sier 20-åringen.

Han tror en krangel mellom kjæresten hans og en venninne er årsaken til at han havnet i politiets søkelys etter ranet der en 77 år gammel mann døde 4. november i år.

– Har sagt de villeste ting

– Venninnen trodde kjæresten min hadde vært med typen hennes. Derfor har hun sagt de villeste ting til politiet. Det er hennes måte å hevne seg på, mener 20-åring.

I tillegg skal mobilnummeret hans være fanget opp av den samme basestasjonen som på Lone Camping morgenen etter drapet.

– Men det er vel ikke så rart. Jeg bor jo like i nærheten. Kanskje jeg var på solstudioet? Hva vet jeg? Problemet har vært at jeg ikke husker hvor jeg var den dagen. Jeg lurer fremdeles på det. Det er ikke så lett å huske hva som skjedde for en måned siden, sier 20-åring.

På grunn av rusproblemer har han vært i kontakt med politiet mange ganger tidligere. Denne gangen ble mer uvirkelig enn de andre.

– Da politiet hentet meg, lo jeg litt. Var helt rolig. Jeg var sikker på at de raskt skulle finne ut at dette var en misforståelse. Men da jeg bare ble sittende, ble jeg virkelig redd, og følte meg helt maktesløs. Jeg lurte på om jeg kunne bli dømt for noe så sinnssykt uten å ha gjort det, sier 20-åring.

Kritisk til politiet

Han er nær kompis med 22-åringen som slapp ut torsdag i samme sak.

– Han er blitt dradd inn i dette på grunn av meg. Han er på en måte mitt alibi, og politiet måtte ha bekreftelse på hvor vi hadde vært begge to, sier 20-åringen.

Han er svært kritisk til politiets arbeid i saken.

– Dette er det absolutt verste jeg noen gang har opplevd. Jeg trodde politiet hadde så mye ressurser at de sjekket en sak skikkelig før de pågrep folk for noe så alvorlig. Til uken skal jeg har møte med advokaten min, Egil Jordan, om et søksmål, sier 20-åringen.

Han forteller at han har vært rusfri i det siste, fått mer skikk på livet.

– Men etter en så heftig opplevelse, får jeg jo lyst å ruse meg igjen, sier 20-åringen.

Det lyktes ikke BT å få kommentarer fra politiet i saken i går.