De polske arbeiderne som bodde i Fyllingsveien 33, har de siste dagene opplevd en enorm støtte fra bergensere og folk i resten av Norge.

— Vi har fått en strøm av henvendelser fra folk som ønsker å hjelpe. Nå har alle som ble rammet fått det de trenger av klær og personlige eiendeler, sier André Angelskår i selskapet Propuro.

Rørt over støtten

  • Både venner, forretningsforbindelser og bedrifter har stilt opp for dem, forteller Angelskår.

Han opplyser at alle arbeiderne nå er innlosjert i nye leiligheter. - Vi har hatt huseiere som velvillig har stilt opp med leiligheter og kjørt rundt for å hente møbler og annet utstyr.

Arbeiderne er overveldet over alle de snille menneskene som har stilt opp etter brannen. De har en følelse av at hele Bergen og Norge støtter dem, de har blitt rørt av omtanken, forteller Angelskår.

Vil sikre barnas fremtid

— Minnefondet blir først og fremst opprettet for å sikre enkene og barna som har mistet en ektemann og en far. Idéen kom etter at vi har mottatt et utall henvendelser fra folk som vil bidra økonomisk, opplyser André Angelskår.

Samtidig pågår det nå et omfattende arbeid for å kartlagt hvilke rettigheter enkene og familiene til de omkomne har. - Vi er nå i kontakt med NAV, norske myndigheter og forsikringsselskaper for å finne ut hva familiene kan ha krav på, sier Angelskår.

De polske arbeiderne som overlevde brannen er fortsatt preget av det som hendte. Enkene etter de to som omkom og familiemedlemmer til de øvrige som bodde i huset, har nå kommet til Bergen.

Dersom du ønsker å støtte de etterlatte, kan du gi penger til kontonummer 1202.68.58087.