Det sier May-Len Skilbrei, Fafo-forsker med blant annet menneskehandel som forskningsfelt.

Politiet bygger saken sin på en 41 år gammel kvinne som skal ha blitt lokket til Skandinavia for å tjene så mye som 100.000 kroner i måneden på massasjevirksomhet. 41-åringen har fortalt at hun fikk sjokk da hun endte opp med å selge seksuelle tjenester på et bordell i Oslo og på massasjesenteret Wat Po i Bergen.

Forsvarene har angrepet 41-åringens troverdighet og mener at hun må ha visst hva hun gikk til. Også vitner i saken har uttalt dette.

Skilbrei, som har forsket mye på menneskehandel, kjenner ikke til den konkrete saken, men påpeker at det her er en sak hvor ord står mot ord.

— Politiet har et vitne de åpenbart mener er troverdig, og hadde kanskje håpet på flere vitner som kunne stadfeste hennes historie. Men politiet har nok undervurdert hvor lukket det thailandske prostitusjonsmiljøet er, sier Skilbrei.

Den 41 år gamle kvinnen forklarer at hun ikke var klar over at hun skulle jobbe som prostituert.

— Dette er et vanskelig spørsmål for retten å avgjøre, men de tette båndene mellom massasje og prostitusjon er velkjente også innad i Thailand, påpeker Skilbrei.

Forskeren er spent på dommen i saken.

— Vi har hatt menneskehandelsaker i Norge som tilsynelatende har vært langt klarere enn denne saken, der retten likevel har vært i tvil, sier Skilbrei.