I politiavhør våren 2005 skal mannen ha sagt at til politiet at «dere har ikke noe med hvem jeg har sex med». Da hadde han allerede innrømmet seksuell omgang med fire jenter som var under 16 år.

Bistandsadvokat for to av jentene, Jannicke Keller-Fløystad, mener politiet burde fremstilt mannen for varetektsfengsling.

– Vi sa til politiet at her var det definitivt fare for gjentakelse, men vi fikk beskjed om at de trodde ikke retten kom til å gå med på en fengsling, sier Keller-Fløystad.

Slapp voldtektstiltale

Et halvt år senere begikk mannen det groveste av alle overgrepene. En jente som på det tidspunktet nettopp hadde fylt 13 år, ble tvunget til å ha sex med ham.

Bare vanskeligheter med å skaffe beviser, gjør at mannen som bor i en av Bergens nabokommuner, slapp å bli tiltalt for voldtekt.

– Foreldrene til jentene har vært veldig fortvilet når de har opplevd at mannen har fortsatt å oppsøke unge jenter, sier Keller-Fløystad.

Ingen av politiets jurister kunne onsdag svare på hvorfor mannen ikke ble forsøkt fengslet.

– Planmessige overgrep

Selv om noen av de seksuelle overgrepene var frivillige fra jentenes side, liknet mange av samleiene på voldtekter, slår Nordhordland tingrett fast.

Tirsdag ble mannen dømt til fengsel i to år og ni måneder, hvorav et halvt år ble gjort betinget. Han må også ut med til sammen 250.000 kroner i oppreisning til de fem jentene.

– Retten finner at tiltalte nærmest planmessig legger an på mindreårige jenter for å skaffe seg unge seksualpartnere, heter det i dommen.