På vei hjem fra byen i 0200-0230-tiden i natt skal kvinnen tidlig i 20-årene ha blitt kontaktet av en mann ved starten på trappene opp til Johanneskirken.

— Mannen hadde afrikansk utseende og kommuniserte på gebrokkent engelsk. Han gikk opp trappene sammen med kvinnen, under paraplyen hennes. De snakket litt sammen, sier leder for volds- og sedelighetsavsnittet i bergenspolitiet, Rigmor Isehaug.

Ringte selv

Da de kom opp til kirken, prøvde kvinnen å gå fra mannen. Isehaug forteller at han fortsatte å følge etter henne.

— Ved Sjøfartsmuseet, ved bakken ned mot Møhlenpris, blir hun antastet og voldtatt, sier Isehaug.

Politiet vil ikke gå i detalj om hvordan voldtekten skjedde. De gir ut følgende beskrivelse av mannen:

  • Nesten svart i huden
  • Normal kroppsbygning
  • Cirka 175 centimeter høy
  • Mørkt, krøllete hår, sannsynligvis kortDen fornærmede kvinnen hadde på seg svart kjole, svart strømpebukse og svart skinnjakke – og gikk altså under en paraply.

Hun ringte selv politiet i natt. Hun ble hentet og tatt med til voldtektsmottaket ved Legevakten. Hun skal ikke ha fått fysiske skader.

Sammenheng

Den anmeldte voldtekten i natt skjer bare tre døgn etter et angivelig forsøk på overfallsvoldtekt i Bergen sentrum.

— Det korte mellomrommet, flere sammenfallende opplysninger om gjerningsmannen og alderen på ofrene gjør at vi ser disse sakene i sammenheng, sier Rigmor Isehaug i politiet.

Det er sikret spor i begge sakene, men det er for tidlig å si om politiet sitter på kriminaltekniske bevis som kan knytte gjerningsmenn til hendelsene.

— Det vi er ute etter er kontakt med personer som har opplysninger knyttet til forholdene. I den siste saken er vi særlig ute etter personer som kan ha sett kvinnen og mannen da de gikk opp trappene mot Johanneskirken. I det området skal det ha vært andre personer til stede, sier Isehaug.

Hun opplyser at bergenspolitiet har hatt en økning i voldtektssaker hittil i år.

— Dette er saker vi prioriterer svært høyt. Vi ønsker selvfølgelig at folk skal kunne gå trygt på gaten uten å bli overfalt, sier Isehaug.

KONTAKTET: På vei hjem fra byen i 0200-0230-tiden i natt skal kvinnen tidlig i 20-årene ha blitt kontaktet av en mann ved starten på trappene opp til Johanneskirken.
LEIF GULLSTEIN