Overfallet skal ha funnet sted i Frederik Meltzersgate ved 01.40-tiden torsdag 22. juni. Politiet har satt inn store ressurser i etterforskingen.

Gjerningsmannen tok kontakt med jenten ved krysset Fosswinckels gate — Jonas Reins gate. Mannen skal deretter ha overtalt jenten til å følge ham opp Jonas Reinsgate og inn i sørenden av Frederik Meltzersgate. Overfallet skal ha funnet sted utenfor nr 34, ifølge politiet.

Denne delen av Frederik Meltzers gate er en blindgate.

Kjempet seg fri

Etter en tid klarte jenten å komme seg fri. Hun løp ned til Fosswinckels gate, der hun traff på en mann hun ba om hjelp. Mannen ba henne vente mens han løp opp i Frederik Meltzers gate.

Siden hjelperen ikke kom tilbake til jenten, løp jenten i retning Hans Tanks gate og ned i Nygårdsgaten. Der traff hun to menn som hun fortalte hva som hadde skjedd. En av mennene ringte til politiet.

Politiet ønsker å snakke med mannen som ble kontaktet av jenten i Fosswinckels gate.

Jenten har gitt følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

20-30 år, ca.170-180 cm høy, kraftig kroppsbygning med litt mage og ubarbert mørk skjeggvekst. Mannen var iført lilla fleecelue med små øreklaffer og liten brem, en rød, falmet litt tykk kort jakke med pelskrave, mørk, arbeidsbukse (mulig blå) og svarte, litt firkantede blanke «finsko». Gjerningsmannen snakket bergensdialekt.

— Det er en veldig spesiell karakterestikk, så de som har sett gjerningsmannen vil nok kjenne ham igjen fra tegningen og beskrivelsen, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Etterlyser unge kvinner

Politiet ønsker også å komme i kontakt med tre unge damer i 20-årene som er sett mens de snakket med en mann i 30-årene i Byparken ved fontenene mellom musikkpaviljongen og Rasmus Meyers allé enten ved 22-tiden tirsdag 20. juni eller ved 23-tiden onsdag 21. juni.

Et vitne beskriver mannen som veldig oppsøkende overfor de tre unge damene, spesielt en av dem som har halvlangt, mørkt hår, og som var iført en mørk langermet genser, muligens mørke bukser.

En av de andre damene har lyst hår. Vitnet fikk inntrykk av at damene var avvisende overfor mannen, som beskrives av vitnet svært likt fornærmedes beskrivelse av overgriperen.

Kan ha sett gjerningsmannen

Politiet ønsker også kontakt med en gruppe på fire personer (kvinner og menn) som gikk sørover (mot sentrum) i Fosswinckels gate og passerte i samme øyeblikk som gjerningsmannen snakket til fornærmede. Det var en eller to kvinner i denne gruppen.

Opplysninger gis til Bergen Sentrum politistasjon på telefon 02800.