• Jeg kjenner ikke ord som kan beskrive hvordan det er å miste et barn, og så på den måten, sa mor til den 27 år gamle kvinnen som ble drept i en leilighet på Melkeplassen i fjor, da hun vitnet i rettssaken i dag.

Straffesaken mot den 51-årige mannen som er tiltalt for drapet på en 27 år gammel kvinne i hans leilighet på Melkeplassen 16. mai i fjor, er inne i sin andre dag.

Det var den 16. mai i fjor kvinnen ble funnet drept i mannens leilighet på Melkeplassen i Laksevåg.

Mor (48) til den drepte, sa i retten tirsdag at hun reagerer på deler av omtalen saken har fått i avisene. Særlig var det omtalen av datteren som "den 27 år gamle prostituerte kvinnen", som vakte reaksjoner.

— Hun var jo så mye mer enn det.

Datteren hadde et veldig sterkt ønske om å komme ut av det livet hun levde, fortalte moren, som beskrev sitt barn som en " veldig snill og rolig jente".

Hun skulle begynne på subutex-behandling og få egen leilighet. Familien håpet at hun skulle komme i gang med behandling i løpet av sommeren.

Tiltalte hevder at avdøde prøvde å loppe ham for penger og beroligende tabletter mens han var på toalettet, og at hun trakk kniv da han oppdaget tyveriet.

Deretter skal de to ha braket i et basketak i sofaen og på gulvet, som endte med at kvinnen ble kvalt.

Samboeren til den drepte forklarte seg i retten i dag. Han opplyste at avdøde kun bar knvi som en del av brukerutstyret, og ikke for å forsvare seg.

Etterforskningen har nå kommet nærmere et konkret tidspunkt for drapet. Tiltalte hevder at dette skjedde umiddelbart etter at han kom ut fra toalettet. Hovedetterforsker Vidar Erichsen kunne fortelle i retten i dag at offeret ringte til sin samboer klokken 01.16 fra tiltaltes mobiltelefon. Da skal tiltalte ha vært på toalettet.

51-åringen, som er tiltalt for forsettlig drap, nekter straffskyld etter tiltalen.

Han erkjenner at det er han som forøvet volden som førte til dødsfallet, men hever at han ikke husker hva som skjedde under basketaket.

bt.no følger saken fra Bergen Tingrett.

ÅSTEDET: Rettmedisinere og kriminalteknikere på vei inn i leiligheten hvor drapet fant sted 16. mai.
FRED IVAR KLEMETSEN