• Jeg ble født i et gammelt hus i Rosesmauet i Sandviken. Der bodde vi til jeg var omtrent ett år. Jeg tror forresten huset brant ned om lag en uke etter at vi flyttet.

Navn: Thomas Ottesen

Alder: 31

Yrkestittel: Fungerende daglig leder i Bergen Sentrum AS

Bosted: Laksevåg, fra 6. juni Helleveien

— Så flyttet vi til Tertnes. Jeg bodde også i London et år, fra midt i 8.klasse til jeg var ferdig med 9.

Hvor ville du helst bodd? - Et sted med sol, nær sjøen og sentrumsnært. Våganeset, mellom Eidsvåg og Tertnes, er midt i blinken. Eidsvågbukten også. Hvis det ikke trenger være i Bergen, er en øde øy i tropisk strøk helt ok!

Hvor går søndagsturen? - Annenhver søndag går den til Stadion. Ellers gjerne fra Fløyen mot Eidsvåg, til Munkebotn og sånn. Men jeg skal ikke skryte på meg tur hver søndag.

Favoritt utested? - Havariet på Zachen hvis det er fint vær. Om kvelden liker jeg meg godt på Metro og Mood. Fridays er et sted jeg spiser med jevne mellomrom.

Hvor handler du klær? - På Ricco Vero på Xhibition. Der har de tøffe klær og hyggelig betjening. God service er viktig.

De beste skillingsbollene? - Min mor sine!

Ditt beste skoleminne? - I 8.klasse, før jeg reiste til England, arrangerte resten av klassen surprise-avslutningsfest for meg. Jeg fikk et stort bilde der alle hadde limt inn bilde av seg selv og skrevet en liten hilsen. Det har jeg ennå.

Din bergenske favorittrett? - Sosekjøtt er snadder! Og hjertekakene til Madam Bergen er kjempegode, men det er mer snacks.

Hvor er du medlem? - I salgs- og reklameforeningen, Bergen Næringsråd, BoB, og selvsagt i Sentrumsforeningen. Og i Norges Jeger- og Fiskerforbund, det holdt jeg på å glemme.

Hva samler du på? - Gode minner. Og fiskerekorder! Sist jeg var på mitt faste fiskested fikk jeg en lange på 12,2 kg. Ditt bergenske favorittuttrykk? - Beliter meg ikkje!

Hva er du mest stolt over? - Kulissene rundt byen. Vågen, de fine bygningene, gamle hus, smitt og smau, omkranset av byfjell. Det hele er som et amfi.

Hva ville du vist en turist? - Først bestiller vi fint vær. Så skulle vi tatt Fløibanen, og sett på utsikten fra Fløyen for å få overblikket. Deretter skulle vi tatt en spasertur gjennom sentrum. Begynt i Marken, rundt Smålungeren, videre til Festplassen, Musikkpaviljongen (og helst skulle noen spilt der), Torgallmenningen, Strandgaten, Gågaten og til Nordnesparken. Jeg ville også tatt en tur på byfjorden.

Hva er du minst stolt over? - Tagging på offentlige steder. Det er helt meningsløst, jeg skjønner ikke hva det går i! Det er vandalisme av det offentlige byrommet.

Hva mangler i Bergen? - Flere underjordiske parkeringsanlegg. Det skulle vært inngang fra alle «bydeler», og man skulle kunne tatt rulletrapp opp og havnet på strategiske steder i sentrum. I tillegg mangler noe spektakulært. Vi skulle hatt en fornøyelsespark eller et opplevelsessenter på Nygårdstangen. Store Lungegården blir for lite brukt. Vi må ha noe eksepsjonelt, vår operaen i Sydney. Vi må ha en greie!

Hva savner du når du er på reise? - Jeg savner Brann-kampene. Jeg har partout-kort på Stadion. Ellers savner jeg byen, folkelivet og bygningene. Når jeg kommer tilbake og ser bygningene på Torgallmenningen, da er jeg hjemme.

Det mest romantiske stedet? - Tidligere var det Fiskekrogen på Zachen. Det gjelder å finne romantiske steder, restauranter/kafeer avhengig av tid og stemning. Hvis det er knallvær, er Fløyen mest romantisk.

Ditt første kyss? - Jeg tror det var under kyss, klapp og klem bak gymsalen i 6. klasse. Hun var søt!

Favorittbergenser? - Vi tar de til oss, sant? Dagfinn Lyngbø er unik, men han er jo fra Askøy. Mjelde'n er jo fra Osterøy, men han er nesten bergenser etter mange år som spiller og trener. Ellers er det mye bergenser i Friele. Han er blitt borgermesteren. Tommy Sulen er også erkebergenser. Det er vanskelig å peke på en.

Har du gått i buekorps? - Nei. Det var ikke buekorps på Tertnes. Men buekorps er genialt. Det året jeg gikk på den norske skolen i London, skulle vi fortelle hva vi forbandt med 17.mai. Jeg sa buekorps, det var det ingen andre som skjønte noe av. Jeg er stolt over å være bergenser 17.mai, når buekorpsene kommer på rad og rekke får jeg nesten tårer i øynene.

Når var du på Stadion sist? - Torsdag, 2-3 for Bodø/Glimt. Jeg har gått fast på Stadion siden 1995. Av bortekamper ser jeg kun cupfinalen. Hjemme ser jeg også Royal League og en og annen treningskamp. Vi gjør så godt vi kan!

Det flotteste byfjellet? - Ulriken, det høyeste med masten.

En god dag i Bergen? - Det kan være så mye. Brann har slått Vålerenga på Stadion. Eller rundt 25 grader, være i by'n og se på folkelivet, ha en båt ved Zachen og cruise litt på fjorden, kose seg med en is. Så drikke et par utepils med gode venner, spise middag og bruke byens kulturtilbud i form av en konsert.

Ordfører for en dag? - Jeg ville umiddelbart vedtatt å bygge flere boliger i sentrum, og gjort medlemskap i sentrumsforeningen obligatorisk.

Bergen om 50 år? - Då e' vi Norges største by! Og Brann er i Champions League. Jeg har fast plass på Stadion.