26-åringen ble løslatt forrige torsdag. I går møtte han opp i forhørsretten der hans 25 år gamle kamerat ble fremstilt for varetektsfengsling.

26-åringen mener at Jarle Olsen har kommet med nye opplysninger om drapene fordi han vil «ta» 25-åringen som ikke var villig til å påta seg skyld da han vitnet i Åsane-saken.

— Ville slippe straff

Jarle Olsen og 25-åringen var tidligere nære venner.

— Jarle Olsen ville at han skulle si at han hadde noe med drapene å gjøre for at Olsen selv skulle få mindre straff, forteller 26-åringen.

Han tror at Olsen og den andre personen som har gitt ny forklaring kan ha avtalt dette da de sonet sammen i Bergen fengsel.

Etter Åsane-drapet skal 25-åringen ha fått en rekke drapstrusler. Ifølge faren var han i perioder så redd at han ikke torde å kjøre bil alene.

— Han måtte enten ha noen kamerater med seg, eller så måtte noen andre hente og bringe, forteller han.

Faren sier han er helt sikker på at det var personer i omgangskretsen til Jarle Olsen som sto bak truslene.

Alle de tre som er siktet i saken nekter for å ha hatt noe med drapene å gjøre.

26-åringen sier han ble tatt fullstendig på sengen da han ble pågrepet i forrige uke.

- Lå og sov

— Jeg lå hjemme og sov da politiet plutselig sprengte seg inn døren min. De spurte om jeg var rolig, men jeg sto jo bare i bokseren og ante ingenting.

25-åringens forsvarer, advokatfullmektig Lars Christian Sunde, ba om at 26-åringen fikk vitne under fengslingsmøtet. Det sa dommeren nei til.

— De to har i stor grad sammenfallende forklaringer, påpeker Sunde.

25-åringen, som er siktet for medvirkning til både Lindås- og Åsane-drapet, ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Han forklarte seg for første gang under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører.

— Nå når vi har fått innsyn i dokumentene, vil han raskest mulig la seg avhøre. Nå er det bare opp til politiet å velge et tidspunkt, sier Sunde.

— Har han noen forklaring på hvorfor Jarle Olsen knytter ham til drapene?

— Det er klart han har gjort seg noen tanker om det, men det kan jeg ikke gå inn på siden fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Både kjæresten, faren og 26-åringen var til stede i retten. Jenten tok det svært tungt og gråt da 25-åringen ble fengslet. Selv tok han det med fatning.

— Jeg er ikke overrasket over å bli fengslet når saken er så alvorlig, sa han da kjennelsen var klar.