• Jarle Olsen tar det veldig tungt at han er navngitt i avisene. Han er sjokkert, redd og forbannet, sier advokat Helge Wesenberg.

Ifølge advokaten frykter Olsen for sin egen sikkerhet, etter at det i går ble kjent at han har forklart seg for politiet.

Tre menn ble pågrepet som følge av de nye opplysningene.

— Olsen presiserer at det ikke er han som har åpnet saken, men at han er én av flere som har forklart seg for politiet, sier Wesenberg, som fortsatt ikke vet hva hans tidligere klient har sagt i avhør.

— Jeg representerer ham ikke, og vil ikke få tilgang til forklaringene hans. Men jeg regner med at fengselet vil sette i verk de nødvendige tiltak siden han har gitt uttrykk for at han frykter for sin sikkerhet, sier Wesenberg.

- Null troverdighet

Fengselsledelsen vil ikke kommentere om sikkerhetsrutinene er endret som følge av utviklingen i de to drapssakene.

Olsens forklaring rammer i første rekke hans 25 år gamle tidligere nære venn. 25-åringen er siktet for medvirkning til begge drapene, og skal ha skaffet pistolen som ble brukt i Åsane-drapet i 2000.

Men flere av dem som kjenner innholdet i Olsens forklaring, mener det er god grunn til å være kritisk.

— At straffedømte kommer med en ny forklaring i fengselet for å renvaske seg selv, er en problemstilling vi kjenner fra andre saker, sier advokatfullmektig Lars Christian Sunde, som representerte 25-åringen under fengslingsmøtet.

Advokat Fredrik Verling forsvarer 29-åringen som angivelig skaffet haglen som ble brukt i Lindås-drapet. Også han er kritisk.

— Generelt vil jeg si at vitneforklaringene som ligger til grunn for siktelsen er lite troverdige. Disse personene har ingen troverdighet, både vurdert ut fra tidligere forklaringer, og innholdet i det de sier nå.

Det skal være et anstrengt forhold mellom Olsen og 25-åringen, fordi sistnevnte ikke møtte opp og vitnet til fordel for Olsen da Åsane-saken ble behandlet i lagmannsretten. Også til 29-åringen skal Olsen ha hatt et konfliktfylt forhold.

SNAKKET: Jarle Olsen soner en drapsdom på 21 års fengsel. Nå frykter han for sin egen sikkerhet, ifølge han tidligere advokat. ARKVIFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN