• Den planlagte kraftlinjen i Hardanger handler ikke om for lite strøm til Bergen, men for lite strøm til oljeindustrien, sier Klaus Rasmussen.

Om få dager sender Statnett sin konsesjonssøknad for en kraftlinje i luft mellom Sima og Samnanger til NVE.

Protestene fra hardinger som ikke ønsker den skjemmende luftlinjen, har vært mange. Denne uken sa konsernsjef i Statnett, Odd Håkon Hoelsæter, at hele landet må betale høyere nettleie, om hardingene får det som de vil. Da blir nemlig kraftlinjen lagt som sjø— eller jordkabel, noe Statnett mener blir åtte ganger dyrere enn beregnet.

— Kraftproblemet oppstår på grunn av elektrifiseringen av Troll-feltet og oljeindustrien. Da bør oljeindustrien ta de kostnadene som kommer for å få strøm. Det bør ikke være deg og meg som skal betale, sier Klaus Rasmussen, som er sekretær for Folkeaksjonen i Hardanger mot 420 kV kraftline.

Om to uker har Folkeaksjonen møter med både leder for Energi- og miljøkomiteen, Gunnar Kvassheim. I tillegg skal de møte Hordalandsbenken på Stortinget og Olje- og energi og Miljø- og samferdselsdepartementet.

Da er budskapet klart:

— Regnestykket må bli betydelig annerledes. Jeg har fremdeles ikke sett noe tall for raseringen denne kraftlinjen vil føre til i Hardanger, sier Rasmussen.