Aktoratet forsøker nå å overbevise dommerne om at drapet på Madsen var et fiktivt ran.

To vitner forklarte seg i går om denne teorien. Begge videreformidlet imidlertid bare historier de hadde hørt fra andre.

Madsens tidligere samboer fortalte hva han hadde hørt fra to navngitte personer i Åsane. Hovedetterforsker Kjell Moe ga et referat fra telefonsamtalen med den «glemsomme» 32-åringen fra Oslo.

Konvolutt med penger Hvis historiene som ble fortalt i retten er sanne, har den hovedtiltalte 26-åringen drevet et utrolig dobbeltspill.

Det ble i går hevdet at Madsen var på vei til Oslo med fly den morgenen han ble drept. Her skulle han levere en konvolutt med cirka 300.000 kroner til den 32 år gamle mannen i mc-miljøet.

Pengene skulle komme fra den hovedtiltalte, og være oppgjør for et parti amfetamin. Madsen skal ha arbeidet som kurer mellom 32-åringen og den hovedtiltalte.

Madsen kom seg imidlertid aldri til Oslo. Ved 0500-tiden ble han skutt og drept i sin egen stue. Til Kjell Moe skal 32-åringen ha sagt at Madsen heller aldri mottok noen konvolutt med penger.

Teorien er at den hovedtiltalte bestilte drapet, for så å kunne fortelle 32-åringen at Madsen var blitt ranet, og at oppgjøret for amfetaminen var sporløst forsvunnet.

Den hovedtiltalte 26-åringen hevdet i retten at gårsdagens vitnemål bare var basert på rykter. Både han og 32-åringen avviser at de skal ha samarbeidet om narkotikasalg.